[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A ja do małych dziur polecam (ale do małych tylko )
Widzę Marek, że masz co nieco pojęcia na temat instalatorstwa <ok>
TIGa mam na stanie, ale nie umiem nim spawać, potrafi za to mój ojciec i właśnie TIGiem były wspawywane progi u mnie w Passacie
A co do testu wytrzymałości to mniej więcej coś podobnego zamierzam przeprowadzić i nagrać filmik z testu
Pozdrawiam
Widzę Marek, że masz co nieco pojęcia na temat instalatorstwa <ok>
TIGa mam na stanie, ale nie umiem nim spawać, potrafi za to mój ojciec i właśnie TIGiem były wspawywane progi u mnie w Passacie
A co do testu wytrzymałości to mniej więcej coś podobnego zamierzam przeprowadzić i nagrać filmik z testu
Pozdrawiam
Gorzej jak z dziećmi Panowie na prawdę. Każdy robi jak uważa i niech na tym pozostanie. Nie róbmy koledze bałaganu w temacie. Jedni spawają, drudzy lutują. Dla mnie te całe lutowanie wieje prowizorką, no ale cóż
Co do właściciela tematu, to jest szansa na jakieś photostory z przeszczepu? Strasznie ciekaw jestem jak to wyszło.
Co do właściciela tematu, to jest szansa na jakieś photostory z przeszczepu? Strasznie ciekaw jestem jak to wyszło.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Nic się ciekawego nie dzieje, kompletuje graty, a kasta wybebeszona i kula się w przód i w tył na kołach :mrgreen: Z serii za wiele nie zostanie także wszystko od nowa trzeba robić. Cały układ napędowy, silnik, układ kierowniczy i hamulcowy będą z zupełnie innych samochodów także trochę potrwa poskładanie tego. Flota w tej chwili rozpływa się na co innego niż quattrówkę także sprzyja to obsuwom czasowym :roll: Może ruszy to z nowym rokiem... Czas pokaże
Audi Sport pisze:Nic się ciekawego nie dzieje, kompletuje graty, a kasta wybebeszona i kula się w przód i w tył na kołach :mrgreen: Z serii za wiele nie zostanie także wszystko od nowa trzeba robić. Cały układ napędowy, silnik, układ kierowniczy i hamulcowy będą z zupełnie innych samochodów także trochę potrwa poskładanie tego. Flota w tej chwili rozpływa się na co innego niż quattrówkę także sprzyja to obsuwom czasowym :roll: Może ruszy to z nowym rokiem... Czas pokaże
klepie przejażdżkę jak złożysz frankensteina :->
- Audi Sport
- Forum Audi 80
trepek, Ruszam z warsztatem z grubej rury także projekt stoi :roll: Jedynie co to poskładałem tylny zawias i układ kierowniczy Siedzi nowy dyfer, wahacze z B4, i magiel. Kupuję powoli jakieś pierdoły do wnętrza, nowe felgi itp. Myślę, że przed nowym rokiem, w końcu kupię już długo wyczekiwany silnik, bo tylko on mnie blokuje :roll: Ale zobaczymy jak to wyjdzie...
[ Dodano: 2016-06-19, 17:50 ]
Wkońcu udało mi się skompletować układ napędowy. Serce to Silnik 2.5L z gofra na USA. Skrzynia to 6biegowy manual z S4 B8 o rozłożeniu momentu 40/60. Dyfer również z S4.
Silnik:
[ Dodano: 2016-06-21, 22:07 ]
Silnik i skrzynia już są razem
[ Dodano: 2016-06-19, 17:50 ]
Wkońcu udało mi się skompletować układ napędowy. Serce to Silnik 2.5L z gofra na USA. Skrzynia to 6biegowy manual z S4 B8 o rozłożeniu momentu 40/60. Dyfer również z S4.
Silnik:
[ Dodano: 2016-06-21, 22:07 ]
Silnik i skrzynia już są razem
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Według moich obliczeń będzie bardzo blisko bądź na styk. Ale co za problem trochę wyklepać grodźtrepek pisze:Silnik nie bedzie zawadzal o grodź?
I o to chodziło. Silnik z tą skrzynią idzie o 15cm do tyłu względem seri i mam zamiar go jeszcze cofnąć ale zobaczymy na ile przeguby pozwolą.trepek pisze:Po umiejscowieniu wyjscia na przegubu w skrzyni widze, ze pojdzie on dosc mocno do tylu.