Lowered Avant | ABT 93.r
Lowered Avant | ABT 93.r
[center]
Witam wszystkich, zdecydowałem się założyć temat dla mojego Avanta, którego posiadaczem jestem od ponad dwóch miesięcy. Historii auta dokładnej nie znam tylko tyle co dowiedziałem się od nieuczciwego sprzedawcy. Jest to moja druga 80tka pierwszy sedanik, w tradycyjnym 1Z, lecz po roku stwierdziłem że pora sprzedać i kupić troszkę większą wersję gabarytowo oraz w benzynie.
Auto zakupione z uszkodzoną uszczelką pod głowicą, co zataił przede mną sprzedawca, a ja jako napalony młodzieniec nie zauważyłem tego. Usterka zrobiona wszystko jak należy. Audi z wieloma uszkodzeniami na lakierze, licznymi miejscami pomalowanymi Bitexem, oraz z "gołym" niebieskim wnętrzem trafiło do mego garażu.
Auto zakupione na rejestracji CB 610AK
Więc co nieco o Audi
Klasa pojazdu: Avant
Rok modelowy: 1993
Miejsce montażu: INGOLSTADT
Kod silnika: 2.0 90km ABT
Rodzaj skrzyni biegów: Manualna
Liczba biegów: 4
Do dnia dzisiejszego udało mi się zrobić/wymienić:
-Wymiana tulei wahacza-poliuretany
-Wymiana tulei belki silnika-poliuretany
-Wymiana sworzni wahacza
-Wymiana końcówek drążków
-Wymiana Czujnika temperatury
-Wymiana króćca chłodnicy
-Wymiana zbiornika wyrównawczego
-Wymiana czujnika wentylatora
-Wymiana wysprzęglika
-Wymiana Oleju i filtrów w 2015
-Naprawa uszczelki pod głowicą
-Wymiana zawieszenia na MTS Obniżający Przód -60 tył -40
-Swap wnętrza wraz z elektryką z przodu
-Wymiana zegarów na zegary w milach
-Wymiana radia na Pioneer deh-170ub
-Montaż głośników Hertz DCX 100.3 w deskę
-Wymiana lamp rogowych tylnych
-Felunek na TSW Revo 17"
-Wymiana kierunków na dymione DEPO
-Pomalowane obramówki lamp
-Wymiana zderzaka przód
-Montaż Halogenów
-Wymiana Przegubu prawego oraz lewego
-Zmiana kierownicy na trójramienną
-Montaż Tuby JBL CS1204t ze wzmacniaczem Blaupunkt GTA4
-Wymiana Pompy Paliwa
-Wymiana Silniczka krokowego, Przepustnicy, Monowtrysku
-Wymiana Sondy Lambda
-Wymiana Kabli zapłonowych PowerTech
-Wymiana Świec NGK
-Wymiana Filtra Paliwa Mann
-Spawanie kompletnego wydechu, i wspawaine katalizatora.
-Regeneracja Skóry na kierownicy
-Wymiana Mieszka i Gałki zmiany Biegów
-Wymiana Linki Maski
-Wymiana Nagrzewnicy i Wentylatora od nawiewów
-Pokrywa w hydrografice
-Blenda od 90'tki
-Przyciemnienie szyb
-Uspawanie dolotu zimmnego powietrza ze stożkiem
-Montaż nadkoli z przodu
-Wymiana foteli na skórzane
-Wymiana Tarcz i klocków na komplet ATE z przodu, oraz odpowietrzenie układu
-Montaż Grilla Kamei + Znaczek
-Polerka lakieru
-Zamontowana podstopnica,
-Wymienione poroso (wygłuszenie) pod wykładziną
-Czarny sufit oklejony materiałem, wszystkie plastiki słupków pomalowane na czarno
-Zamontowane przednie fotele Recaro od Audi TT, wymieniony licznik na wersję US
-Pomalowane osłony tarcz hamulcowych na kolor czarny oraz zaciski na kolor żółty
-Wymieniony Palec Zapłonowy kopułka
-Zrobiony Rozrząd (Pasek, napinacz, Pompa wody)
-Wymiana łapy oraz poduszki silnika
-Wymienione łożyska kół przednich
-Wymienione uszczelniacze zaworowe.
-Wymieniony filtr i olej na Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10W40
-Wpadł gwint Made by : Garage Customs
-Wpadł wydech końcowy od RM MOTORS RM2
-Wpadły elektryczne lusterka
-Wpadło podgrzewanie foteli tych od TT
-Oraz wymiana nagrzewnicy, świec
(to tyle co pamiętam)
Samochód zakupiłem w kiepskim stanie, ale stwierdziłem że nadam Audi nowe życie i chciał bym by miała u mnie jak najlepiej. To teraz troszkę zdjęć
Tak wyglądała po zakupie (umyta oraz wysprzątana) :
Potem dokonałem kilku zakupów jako że bardzo mi się nie podobało niebieskie zaniedbane wnętrze zakupiłem kompletny środek :
Tutaj już na założonym zawieszeniu MTS:
Następnie zabrałem się za "Swap" wnętrza, wymienione było wszystko prócz kierownicy, i mieszka Co później nadrobiłem.
Małe porównanie przed i po :
Dalej na test autko pokryłem Twardm woskiem Sonax Xtreme Wax.
I dochodzimy do aktualnego stanu, jak teraz samochód wygląda, kilka strzałów z "mini" sesji:
26.09.2015
Audiczka dostała nowe buciki TSW Revo w rozmiarze 17" na oponach 205/40
10.10.2015
Nowy zderzaczek, z Halogenami. Brak zaślepek i jednej kratki ale efekt już widoczny
13.10.2015
Wymiana kierownicy na trójramienną
02.12.2015
Audi się posypało po wizycie u nieodpowiedniego mechanika, po którego wizycie przestałą jeździć i na benzynie i gazie, postanowiłem wziąć wszystko w swoje ręce.
Gaz został wymontowany i prawdopodobnie nigdy nie wróci. Audi jeździ na benzynie po szeregu wymian. A dokłądnie było robione :
-Wymiana Pompy Paliwa
-Wymiana Silniczka krokowego
-Wymiana Sondy Lambda
-Wymiana Kabli zapłonowych
-Wymiana Świec
-Wymiana Filtra Paliwa
-Spawanie nowego kompletnego wydechu, i wspawaine katalizatora.
-Wymiana Mieszka
13.01.2016
Montaż pokrywy w Hydrografice (rozpoczęcie ogarnięcia komory)
15.01.2016
Avancik ma ciemne szybki Przód 30% tył 80% folia Global robione w profesjonalnym warsztacie Dodatkowo Blenda tył od 90'tki
Wpadło parę gratów pod maskę razem z dolotem na kwasie 2.5"
No i sezon 2016, powoli zaczynamy z takim wyglądem :
Felga przygotowana dekielki zamontowane, auto przerejestrowane :
Wpadło 2cm dystansu
Auto delikatnie opuszczone w dół, grill kamei po małych modach, montaż skór, polerka lakieru i wosk,
Montaż foteli przednich Recaro z Audi TT, zrobienie czarnej podsufitki, montaż zegarów usa.
Pomalowane osłony tarczy hamulca oraz zaciski
Z Wymian na daną chwile zrobiliśmy Palec zapłonowy kopułkę, jeden urwany przewód od chłodnicy oraz, uszczelki kolektorów, do tego zmiana felgi na Brock B1 16" 9j z naciągniętymi 205/45
Po wymianie rozrządu, przyciemnieniu lamp przednich oraz malowaniu Plasti Dipem felg przyszła pora na kila fotek.
Po wymianie uszczelniaczy montażu gwintu, i porobieniu paru dupereli autko wygląda tak :
Postaram się aktualizować na bieżąco temat, słucham opinii i rad z miłą chęcią. Pozdrawiam [/center]
Witam wszystkich, zdecydowałem się założyć temat dla mojego Avanta, którego posiadaczem jestem od ponad dwóch miesięcy. Historii auta dokładnej nie znam tylko tyle co dowiedziałem się od nieuczciwego sprzedawcy. Jest to moja druga 80tka pierwszy sedanik, w tradycyjnym 1Z, lecz po roku stwierdziłem że pora sprzedać i kupić troszkę większą wersję gabarytowo oraz w benzynie.
Auto zakupione z uszkodzoną uszczelką pod głowicą, co zataił przede mną sprzedawca, a ja jako napalony młodzieniec nie zauważyłem tego. Usterka zrobiona wszystko jak należy. Audi z wieloma uszkodzeniami na lakierze, licznymi miejscami pomalowanymi Bitexem, oraz z "gołym" niebieskim wnętrzem trafiło do mego garażu.
Auto zakupione na rejestracji CB 610AK
Więc co nieco o Audi
Klasa pojazdu: Avant
Rok modelowy: 1993
Miejsce montażu: INGOLSTADT
Kod silnika: 2.0 90km ABT
Rodzaj skrzyni biegów: Manualna
Liczba biegów: 4
Do dnia dzisiejszego udało mi się zrobić/wymienić:
-Wymiana tulei wahacza-poliuretany
-Wymiana tulei belki silnika-poliuretany
-Wymiana sworzni wahacza
-Wymiana końcówek drążków
-Wymiana Czujnika temperatury
-Wymiana króćca chłodnicy
-Wymiana zbiornika wyrównawczego
-Wymiana czujnika wentylatora
-Wymiana wysprzęglika
-Wymiana Oleju i filtrów w 2015
-Naprawa uszczelki pod głowicą
-Wymiana zawieszenia na MTS Obniżający Przód -60 tył -40
-Swap wnętrza wraz z elektryką z przodu
-Wymiana zegarów na zegary w milach
-Wymiana radia na Pioneer deh-170ub
-Montaż głośników Hertz DCX 100.3 w deskę
-Wymiana lamp rogowych tylnych
-Felunek na TSW Revo 17"
-Wymiana kierunków na dymione DEPO
-Pomalowane obramówki lamp
-Wymiana zderzaka przód
-Montaż Halogenów
-Wymiana Przegubu prawego oraz lewego
-Zmiana kierownicy na trójramienną
-Montaż Tuby JBL CS1204t ze wzmacniaczem Blaupunkt GTA4
-Wymiana Pompy Paliwa
-Wymiana Silniczka krokowego, Przepustnicy, Monowtrysku
-Wymiana Sondy Lambda
-Wymiana Kabli zapłonowych PowerTech
-Wymiana Świec NGK
-Wymiana Filtra Paliwa Mann
-Spawanie kompletnego wydechu, i wspawaine katalizatora.
-Wymiana Mieszka i Gałki zmiany Biegów
-Wymiana Linki Maski
-Wymiana Nagrzewnicy i Wentylatora od nawiewów
-Pokrywa w hydrografice
-Blenda od 90'tki
-Przyciemnienie szyb
-Uspawanie dolotu zimmnego powietrza ze stożkiem
-Montaż nadkoli z przodu
-Wymiana foteli na skórzane
-Wymiana Tarcz i klocków na komplet ATE z przodu, oraz odpowietrzenie układu
-Montaż Grilla Kamei + Znaczek
-Polerka lakieru
-Zamontowana podstopnica,
-Wymienione poroso (wygłuszenie) pod wykładziną
-Czarny sufit oklejony materiałem, wszystkie plastiki słupków pomalowane na czarno
-Zamontowane przednie fotele Recaro od Audi TT, wymieniony licznik na wersję US
-Pomalowane osłony tarcz hamulcowych na kolor czarny oraz zaciski na kolor żółty
-Wymieniony Palec Zapłonowy kopułka
-Zrobiony Rozrząd (Pasek, napinacz, Pompa wody)
-Wymiana łapy oraz poduszki silnika
-Wymienione łożyska kół przednich
-Wymienione uszczelniacze zaworowe.
-Wymieniony filtr i olej na Liqui Moly MoS2 Leichtlauf 10W40
-Wpadł gwint Made by : Garage Customs
-Wpadł wydech końcowy od RM MOTORS RM2
-Wpadły elektryczne lusterka
-Wpadło podgrzewanie foteli tych od TT
-Oraz wymiana nagrzewnicy, świec
(to tyle co pamiętam)
Samochód zakupiłem w kiepskim stanie, ale stwierdziłem że nadam Audi nowe życie i chciał bym by miała u mnie jak najlepiej. To teraz troszkę zdjęć
Tak wyglądała po zakupie (umyta oraz wysprzątana) :
Potem dokonałem kilku zakupów jako że bardzo mi się nie podobało niebieskie zaniedbane wnętrze zakupiłem kompletny środek :
Tutaj już na założonym zawieszeniu MTS:
Następnie zabrałem się za "Swap" wnętrza, wymienione było wszystko prócz kierownicy, i mieszka Co później nadrobiłem.
Małe porównanie przed i po :
Dalej na test autko pokryłem Twardm woskiem Sonax Xtreme Wax.
I dochodzimy do aktualnego stanu, jak teraz samochód wygląda, kilka strzałów z "mini" sesji:
26.09.2015
Audiczka dostała nowe buciki TSW Revo w rozmiarze 17" na oponach 205/40
10.10.2015
Nowy zderzaczek, z Halogenami. Brak zaślepek i jednej kratki ale efekt już widoczny
13.10.2015
Wymiana kierownicy na trójramienną
02.12.2015
Audi się posypało po wizycie u nieodpowiedniego mechanika, po którego wizycie przestałą jeździć i na benzynie i gazie, postanowiłem wziąć wszystko w swoje ręce.
Gaz został wymontowany i prawdopodobnie nigdy nie wróci. Audi jeździ na benzynie po szeregu wymian. A dokłądnie było robione :
-Wymiana Pompy Paliwa
-Wymiana Silniczka krokowego
-Wymiana Sondy Lambda
-Wymiana Kabli zapłonowych
-Wymiana Świec
-Wymiana Filtra Paliwa
-Spawanie nowego kompletnego wydechu, i wspawaine katalizatora.
-Wymiana Mieszka
13.01.2016
Montaż pokrywy w Hydrografice (rozpoczęcie ogarnięcia komory)
15.01.2016
Avancik ma ciemne szybki Przód 30% tył 80% folia Global robione w profesjonalnym warsztacie Dodatkowo Blenda tył od 90'tki
Wpadło parę gratów pod maskę razem z dolotem na kwasie 2.5"
No i sezon 2016, powoli zaczynamy z takim wyglądem :
Felga przygotowana dekielki zamontowane, auto przerejestrowane :
Wpadło 2cm dystansu
Auto delikatnie opuszczone w dół, grill kamei po małych modach, montaż skór, polerka lakieru i wosk,
Montaż foteli przednich Recaro z Audi TT, zrobienie czarnej podsufitki, montaż zegarów usa.
Pomalowane osłony tarczy hamulca oraz zaciski
Z Wymian na daną chwile zrobiliśmy Palec zapłonowy kopułkę, jeden urwany przewód od chłodnicy oraz, uszczelki kolektorów, do tego zmiana felgi na Brock B1 16" 9j z naciągniętymi 205/45
Po wymianie rozrządu, przyciemnieniu lamp przednich oraz malowaniu Plasti Dipem felg przyszła pora na kila fotek.
Po wymianie uszczelniaczy montażu gwintu, i porobieniu paru dupereli autko wygląda tak :
Postaram się aktualizować na bieżąco temat, słucham opinii i rad z miłą chęcią. Pozdrawiam [/center]
Ostatnio zmieniony 02 lis 2016, 01:03 przez maxwwy, łącznie zmieniany 32 razy.
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Co ja tu mogę napisać, ciekawy avancik, włożysz trochę pracy a na pewno to zaowocuje. Bardzo ładny kolor przede wszystkim i te wnętrze po wymianie super wygląda :mrgreen:. Życzę Ci przede wszystkim powodzenia bo plany masz naprawdę dobre i trzymaj tak dalej kolego <ok>.
Ps. Wczoraj oraz w piątek nawet przejeżdżałem przez Wyszków
Ps. Wczoraj oraz w piątek nawet przejeżdżałem przez Wyszków
Dzięki za dobre słowo
[ Dodano: 2015-09-20, 05:53 ]
A więc Audi po większej trasie troszkę mnie zawiodło. Źle wyregulowany gaz który dopalał się w tłumiku spowodował dość spory wybuch w środkowym czego Blacha nie wytrzymała i go rozerwało ;/ Na szczęscie udało się wyrzucić całkowicie środkowy i zastąpić go rurką. Dźwięk na niskich obrotach się nie zmienił dopiero powyżej 3tys jest inaczej.
Lecz posiadam kolejny problem odnośnie mojego silnika, mianowicie na benzynie automatycznie po przełączeniu załącza się wentylator, który cały czas działa, nieustanie. Jak można temu zapobiec co sprawdzić ? Dosyć mocno zależy mi na zrobieniu tego. Więc każda podpowiedź się przyda.
I taki strzał z sobotniego sprzątania
[ Dodano: 2015-09-30, 00:09 ]
Żeby nie było że temat umarł z Audi dalej działam, w sobotę 80'tka dostała nowe buty, szukałem czegoś sześcioramiennego, trafiły się felgi TSW REVO w rozmiarze 17" 7J na oponach 205/40.
Niebawem cyknę większa aktualizację bo trochę się szykuje zmian <ok>
Ps. Takie pytanko czy daszki przeciwsłoneczne od Cabrio podejdą do mnie ? czy są szersze ?
Jak jeździsz daj znać może byśmy się spotkalid4wid95 pisze: Ps. Wczoraj oraz w piątek nawet przejeżdżałem przez Wyszków
Dla mnie idalnie, aczkolwiek oczekiwałem że zejdzie niżej. Nie ma Betonu dołki wybiera dobrze. Za te pieniądze nia mam co narzekaćjayson pisze:Robi robote <ok> podoba mi sie jak siedzi na tym kicie, a jak sie na tym Tobie jezdzi w miare wygodnie czy beton ?
[ Dodano: 2015-09-20, 05:53 ]
A więc Audi po większej trasie troszkę mnie zawiodło. Źle wyregulowany gaz który dopalał się w tłumiku spowodował dość spory wybuch w środkowym czego Blacha nie wytrzymała i go rozerwało ;/ Na szczęscie udało się wyrzucić całkowicie środkowy i zastąpić go rurką. Dźwięk na niskich obrotach się nie zmienił dopiero powyżej 3tys jest inaczej.
Lecz posiadam kolejny problem odnośnie mojego silnika, mianowicie na benzynie automatycznie po przełączeniu załącza się wentylator, który cały czas działa, nieustanie. Jak można temu zapobiec co sprawdzić ? Dosyć mocno zależy mi na zrobieniu tego. Więc każda podpowiedź się przyda.
I taki strzał z sobotniego sprzątania
[ Dodano: 2015-09-30, 00:09 ]
Żeby nie było że temat umarł z Audi dalej działam, w sobotę 80'tka dostała nowe buty, szukałem czegoś sześcioramiennego, trafiły się felgi TSW REVO w rozmiarze 17" 7J na oponach 205/40.
Niebawem cyknę większa aktualizację bo trochę się szykuje zmian <ok>
Ps. Takie pytanko czy daszki przeciwsłoneczne od Cabrio podejdą do mnie ? czy są szersze ?
Działam działam, ile mogę. Zespolaki być może bo podobaja mi się, lecz kierunków w halogenach u mnie nie zobaczymy Jakoś mi nie leżą nie wiem czemujayson pisze:kolejne pewne beda zespolaki i kierunki obok halogenków i zobaczysz jeszcze obejdzie sie bez tych zaślepeczek hehe
Następne pewnie ciemne szybki lub audio
[ Dodano: 2015-10-16, 22:01 ]
No to nowy up Powoli do przodu, w tym tygodniu zaliczyliśmy wymianę przegubów, zmianę kierownicy oraz montaż małej tuby żeby coś delikatnie grało No i mam pytanko do posiadaczy, czy prócz gwintu można zejść jeszcze niżej na takim zestawie MTS ?
Tak, na daną chwilę wygląda przód <ok>