[B4 20vt] Podłączenie dodatkowych zegarów VDO
zielono - czarny - podłączasz do czujnika temperatury oleju czyli do tego co na zdjęciu ????
Czy do czego ten czujnik ??
[ Dodano: 2012-06-22, 20:05 ]
powie mi ktoś jak się wpiąć w ten bezpiecznik nr 12 bo patrze na ta deskę z bezpieczników od dołu i jak dla mnie to czarna magia był bym wdzięczny bardzo
Czy do czego ten czujnik ??
[ Dodano: 2012-06-22, 20:05 ]
powie mi ktoś jak się wpiąć w ten bezpiecznik nr 12 bo patrze na ta deskę z bezpieczników od dołu i jak dla mnie to czarna magia był bym wdzięczny bardzo
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- pukacinio
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z]
Solskier super opis wszystko działa i świeci ! <ok>
Moje pytanie będzie dotyczyło czy zamiast bańki można wsadzić inny czujnik ? Gdyż miałem problem z brzęczykiem powyżej 2000 rpm i rozwiązałem to pomijając biały czujnik ciśnienia więc bańka nie jest mi potrzebna bo wystarczy jedno pinowy czujnik ale nie wiem jaki będzie odpowiedni.
Temperature oleju ogarnąłęm (fae 31610) ale nie wiem jaki czujnik mógł by działać tak jak ten w bańce od ciśnienia oleju.
Ktoś coś ? <buu>
Moje pytanie będzie dotyczyło czy zamiast bańki można wsadzić inny czujnik ? Gdyż miałem problem z brzęczykiem powyżej 2000 rpm i rozwiązałem to pomijając biały czujnik ciśnienia więc bańka nie jest mi potrzebna bo wystarczy jedno pinowy czujnik ale nie wiem jaki będzie odpowiedni.
Temperature oleju ogarnąłęm (fae 31610) ale nie wiem jaki czujnik mógł by działać tak jak ten w bańce od ciśnienia oleju.
Ktoś coś ? <buu>
- pukacinio
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
Zbaczamy z tematu. Kabel od bialego czujnika jest na masie zeby nic nie piszczalo, bialy jest nieuzywany i chce go zastąpić czujnikiem 0-5 bara do dodatkowych vdo ale chyba nic bańki nie zastąpi. Sa jakieś tańsze banki z mercedesa i volvo ale pewnie będą podawać inne wskazania niz ori bańka. Drugi minus bańki to brak miejsca i konieczność rezania adaptera lub węża hamulcowego.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
pukacinio,
Bańka zastępuje CI niebieski czujnik 0,3 bar'a na styku WK
na dodatkowe zegary masz styk G i jest on od 0 do 5 bar
Bańka musi być VDO żebyś miał poprawne wskazania
możesz kupić i wstawić elastyczny przewód hamulcowy i w niego wkręcić bańkę , tylko musisz wtedy oddzielnie doprowadzić masę do bańki.
możesz kupić i wstawić elastyczny przewód hamulcowy i w niego wkręcić bańkę , tylko musisz wtedy oddzielnie doprowadzić masę do bańki.
- pukacinio
- Forum Audi 80
- Silnik:
- Kontakt:
Tak zrobię. Dzięki krzysiekKrzysiek 84 pisze:pukacinio,