[B3] Pół-świecące się kontrolki
[B3] Pół-świecące się kontrolki
Co robić, jeżeli podczas jazdy losowo zapalają się te kontrolki (oprócz tej od ręcznego (na dole), zdjęcie robione podczas postoju):
Zapalają się w różnych momentach, podczas postoju, jazdy zawsze wszystkie 3. Czesto bywa tak, że zapalą sie na 10-15s i gasna, po minucie znow to samo.
Jak widać na zdjęciu, swiecą się na pół-gwizdka, a przed uruchomieniem silnika świecą pełną parą jak ta na dole.
Nie zauważyłem nic dziwnego w pracy silnika. Sprawdziłem podłączenie akumulatora, bezpieczniki, różne złącza przewodów w silniku, nic nie pomogło. Zdarza się zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku.
Zapalają się w różnych momentach, podczas postoju, jazdy zawsze wszystkie 3. Czesto bywa tak, że zapalą sie na 10-15s i gasna, po minucie znow to samo.
Jak widać na zdjęciu, swiecą się na pół-gwizdka, a przed uruchomieniem silnika świecą pełną parą jak ta na dole.
Nie zauważyłem nic dziwnego w pracy silnika. Sprawdziłem podłączenie akumulatora, bezpieczniki, różne złącza przewodów w silniku, nic nie pomogło. Zdarza się zarówno na zimnym jak i ciepłym silniku.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tipi, on ma odpalony silnik a reszta kontrolek (oprócz ręcznego) to problem z sygnałem ładowania.
[ Dodano: 2015-09-11, 22:46 ]
Kurde to temat z 2012 roku!
Odłącz niebieski kabel od wzbudzenia z alternatora później odpal silnik i zobacz czy jak będziesz podłączał/odłączał czy będą kontrolki gasły.wombat pisze:tzn? alternator i akumulator sprawdzał mechanik w warsztacie i stwierdził, że jest ok.
[ Dodano: 2015-09-11, 22:46 ]
Kurde to temat z 2012 roku!