[B4 2.0 ABT] Obniżenie Audi. Pomoc w wyborze
[B4 2.0 ABT] Obniżenie Audi. Pomoc w wyborze
Witam.
Stoję przed wyborem zawieszenia obniżającego moją 80
Chodzi mi głownie o opinie ( i najlepiej rownież zdjęcia) użytkowników którzy posiadaja obnizone zawieszenie, i jeżdżą na kołach 16-17"
Nie mogę sie zdecydować ile obniżyć swoj samochod.
Początkowo myślałem o Eibach Pro Kit 30-35/30 ale nigdzie nie mogę znaleźć zdj. na ktorym mógłbym zobaczyć jak to wyglada, i jak bardzo widoczna jest różnica pomiędzy takim a oryginalnym zawieszeniem
Z góry dziękuje za wszelka pomoc
Stoję przed wyborem zawieszenia obniżającego moją 80
Chodzi mi głownie o opinie ( i najlepiej rownież zdjęcia) użytkowników którzy posiadaja obnizone zawieszenie, i jeżdżą na kołach 16-17"
Nie mogę sie zdecydować ile obniżyć swoj samochod.
Początkowo myślałem o Eibach Pro Kit 30-35/30 ale nigdzie nie mogę znaleźć zdj. na ktorym mógłbym zobaczyć jak to wyglada, i jak bardzo widoczna jest różnica pomiędzy takim a oryginalnym zawieszeniem
Z góry dziękuje za wszelka pomoc
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Poszperaj w temacie EDDa 90tki. On ma właśnie zawias z tej kategorii. Auto ładnie usiadło ale komfort nadal został. Co ważne trzeba zastosować porządne amorki - Bilstein B6 lub Sachs Adv ewentualnie Koni Sport. Wszystkie low budget będą jak wóz drabiniasty pod względem komfortu.birowka1 pisze: Eibach Pro Kit 30-35/30
http://fahrwerke.shopgate.com/item/424431323333335f30
Znalazłem kompletne zawieszenie mało znanej firmy w PL, ale podobno z informacji znalezionych w internecie coś pokroju H&R czyli dość wysoka półka. Miał może ktoś styczność z K.A.W
I kolejne pytanie. Lepiej w tym wypadku same sprężyny kupić i oryginalne amorki (http://fahrwerke.shopgate.com/item/424431303038355f30) czy cały komplet od K.A.W (sprężyny+amortyzatory)
Ps. "Zu verwenden mit Original-Dämpfern" - cyt. ze strony producenta. W tłumaczeniu na nasze "Do użytku z oryginalnymi sprężynami"
Znalazłem kompletne zawieszenie mało znanej firmy w PL, ale podobno z informacji znalezionych w internecie coś pokroju H&R czyli dość wysoka półka. Miał może ktoś styczność z K.A.W
I kolejne pytanie. Lepiej w tym wypadku same sprężyny kupić i oryginalne amorki (http://fahrwerke.shopgate.com/item/424431303038355f30) czy cały komplet od K.A.W (sprężyny+amortyzatory)
Ps. "Zu verwenden mit Original-Dämpfern" - cyt. ze strony producenta. W tłumaczeniu na nasze "Do użytku z oryginalnymi sprężynami"
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
wszystko zależy o chcesz osiągnąć, 7,5J to nie duża szerokość, et też pewnie nie powala, myślę że harkorem nie jesteś, więc standardowo 205/40, ewentualnie 205/45 dla gorszego wyglądu, a lepszego poczucia sumienia
a w dopisku... na hardkora zasługuje opona 185/35, ale to dla wybrańców, którzy celują później w gwint
a w dopisku... na hardkora zasługuje opona 185/35, ale to dla wybrańców, którzy celują później w gwint