[B4 2.0 ABK] Zegary wariują
[B4 2.0 ABK] Zegary wariują
Czołem! Zrobiłem kilkaset km moim nowym starym Audi i zaczęły się jaja. Przestało działać podświetlanie licznika i zegarów dodatkowych (sprawdzałem forum i wiem że mogła paść ścieżka) ale dzisiaj licznik albo działa albo nie, a czasem drga wskazówka. Teraz moje pytanie, opłaca się to robić, ktoś coś wie? Czy szukać używki?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2015, 20:45 przez Deohace, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Deohace, zastosuj tag w temacie _uwaga
ps i zwracaj uwagę w jakim dziale zakładasz temat :!:
czy się opłaca hmm, używka też może nie być do końca sprawna lub może paść w każdej chwili, nie zapominaj że też ma ze 20 latDeohace pisze:Teraz moje pytanie, opłaca się to robić, ktoś coś wie? Czy szukać używki?
ps i zwracaj uwagę w jakim dziale zakładasz temat :!:
Sorry mój błąd w zakładaniu tematu. To jest dziwna sprawa, kostki wypiąłem i wpiąłem i przez chwilę chodziło podświetlenie. A teraz jeszcze lepiej: nie działa prędkościomierz, podświetlenie oraz wskaźnik poziomu paliwa plus połowa podświetlenia przełączników typu awaryjne, podgrzewanie szyby i zegary dodatkowe nie świecą. Działają: kontrolka długich, ręcznego oraz płynu, reszta nic. W Audi już zrobiłem koła na alu z wyważeniem, płyny i oleje, hamulce tył komplet z prowadnicami, klocki i tarcze i uszczelniłem wyciek. Bolą mnie wskaźniki bo raz w nocy nic nie widać dwa można łatwo stracić PJ.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to jeszcze popraw temat i zastosuj tag https://audi80.pl/viewtopic.php?t=9608Deohace pisze:Sorry mój błąd w zakładaniu tematu.
Dzięki za info. Jest przełom! Problem z podświetleniem tkwi w kostce od pająka z lewej strony, przełączniki przeciwmgielnych itd mają niektóre żarówki spalone i stąd te braki, podświetlenie dodatkowych zegarów chodzi ale są pozostałe problemy:
-paliwomierz nadal nie chodzi a mam z pół baku,
-zegar się resetuje,
-nie chodzą światła mijania, postojowe i drogowe są oraz nie działa regulacja świateł,
Nie wiem jak z prędkościomierzem bo jeszcze nie jeździłem, jutro zdam raport.
-paliwomierz nadal nie chodzi a mam z pół baku,
-zegar się resetuje,
-nie chodzą światła mijania, postojowe i drogowe są oraz nie działa regulacja świateł,
Nie wiem jak z prędkościomierzem bo jeszcze nie jeździłem, jutro zdam raport.
Jest postęp! Dziś byłem u faceta co ma części do 80tki, podmieniłem zegary i... nic. Sprawdziliśmy więc czujnik w skrzyni, pierwszy był od wstecznego i był ok. Drugi był ułamany a druciki były już na wierzchu. Podmiana na miejscu i... Działa!
Zostało do poprawienia paliwomierz oraz te nieszczęsne światła.
EDIT. Dziś rozebrałem pająk, wyczyściłem styki i zakonserwowałem sprayem do elektryki.
Kostki wszystko również tym preparatem, zdjąłem kostkę ze stacyjki i wyglądała ok, następnie paliwomierz, wyczyściłem te dwie śrubki z tyłu licznika i nic. Miałem się dobrać do pływaka ale czasu już nie starczyło, jakieś sugestie?
Zostało do poprawienia paliwomierz oraz te nieszczęsne światła.
EDIT. Dziś rozebrałem pająk, wyczyściłem styki i zakonserwowałem sprayem do elektryki.
Kostki wszystko również tym preparatem, zdjąłem kostkę ze stacyjki i wyglądała ok, następnie paliwomierz, wyczyściłem te dwie śrubki z tyłu licznika i nic. Miałem się dobrać do pływaka ale czasu już nie starczyło, jakieś sugestie?