[B4 1.9 1Z] Brak ogrzewania
[B4 1.9 1Z] Brak ogrzewania
Witam, nie mam ogrzewania w aucie a zbliża się zima....
nie wiem czym to może być spowodowane, w tym roku w lecie była wymieniana chłodnica.
Oprócz tego po przekręceniu pokrętła na 3 lub 4 stopień słychać buczenie/ wirujący hałas.
nie wiem czym to może być spowodowane, w tym roku w lecie była wymieniana chłodnica.
Oprócz tego po przekręceniu pokrętła na 3 lub 4 stopień słychać buczenie/ wirujący hałas.
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Re: Brak ogrzewania
I od tego czasu nie wiesz czy choć raz był podmuch ciepłego powietrza z kratek :?:xonare pisze: w tym roku w lecie była wymieniana chłodnica.
Szukałem, pewnie nagrzewnica do wymiany i caly dzien roboty z tym....PieterB pisze:xonare, radzę poszukac na forum info bo na temat ogrzewania to z milion postów jest
tak naprawiłem w nim kilka rzeczy i stało z powodu wyjazdu aż do terazKrzysiek 84 pisze:xonare napisał/a:
w tym roku w lecie była wymieniana chłodnica.
I od tego czasu nie wiesz czy choć raz był podmuch ciepłego powietrza z kratek :?:
nie leci w ogóle ciepłe powietrze ani zimne z nadmuchów na szybę,
z nadmuchów z deski na kierowce i pasażera tez nic, minimalnie ledwo wyczuwalne cieple
bardzo slaby nadmuch chłodnego powietrza z przednich zerowe na szyby,
oprócz tego tak jak napisałem wcześniej po przekręceniu pokrętła regulacji obojętnie na jaki poziom 1-4 (im wyższy poziom nawiewu tym wyższy hałas) słychać hałas z panelu regulacji
z nadmuchów z deski na kierowce i pasażera tez nic, minimalnie ledwo wyczuwalne cieple
bardzo slaby nadmuch chłodnego powietrza z przednich zerowe na szyby,
oprócz tego tak jak napisałem wcześniej po przekręceniu pokrętła regulacji obojętnie na jaki poziom 1-4 (im wyższy poziom nawiewu tym wyższy hałas) słychać hałas z panelu regulacji
Proponowałbym sprawdzic silnik wentylatora(pod filtrem kabinowym), czy kręci się bez oporu, rezystor dmuchawy(jest temat na forum) oraz zdjąc pokrętła z panelu i spróbowac pokręcic te dzyndzle kombinerkami. Możesz też zdjąc panel i zobaczyc czy żadna linka nie spadła. A jak to nie pomoże to chyba tylko zwalanie dechy Cię czeka :mrgreen:
Znajdę jakieś poradniki na ww usterki?Roman_S pisze:Proponowałbym sprawdzic silnik wentylatora(pod filtrem kabinowym), czy kręci się bez oporu, rezystor dmuchawy(jest temat na forum) oraz zdjąc pokrętła z panelu i spróbowac pokręcic te dzyndzle kombinerkami. Możesz też zdjąc panel i zobaczyc czy żadna linka nie spadła. A jak to nie pomoże to chyba tylko zwalanie dechy Cię czeka :mrgreen: