[B4 80 ABT] Audi 80 ABT vel Świnka - Reanimacja :)
Ja u siebie dałem takiej średnicy stosowany do wyciągów np z pilarek itp. oplot drutem miedzianym Później wrzuce foto
@edit
Fotka troche na niebiesko bo tablet takie zdjęcia lipne robi ale widać o co chodzi
@edit
Fotka troche na niebiesko bo tablet takie zdjęcia lipne robi ale widać o co chodzi
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2015, 13:29 przez Gh0st666, łącznie zmieniany 1 raz.
Gh0st666, dzięki wielkie <ok> :!:
Update 26.08.2015
W zeszłym tygodniu odebrałem paczkę od kolegi Arturo997
Nowy wydech środkowy i końcowy do tego zakupione nowe wieszaki i pierścienie i wydech już w aucie
W poniedziałek butla LPG pojechała na legalizacje, jutro ja odbieram i trzeba podskoczyć na przegląd w tym tyg
Update 21.09.2015
Więc troszkę znów było działane przy Śwince:
- wymieniony wreszcie silnik krokowy, jak na razie pięknie
- wymieniony rozrząd
- Świnka przeszła przegląd
Panowie, gdzieś pamiętam, że czytałem na forum jak ktoś polecał klej do tapicerek, którym można było prysnąć na materiał i przez dociśnięcie skleić np. podsufitkę, ktoś pomoże? :)a
Update 26.08.2015
W zeszłym tygodniu odebrałem paczkę od kolegi Arturo997
Nowy wydech środkowy i końcowy do tego zakupione nowe wieszaki i pierścienie i wydech już w aucie
W poniedziałek butla LPG pojechała na legalizacje, jutro ja odbieram i trzeba podskoczyć na przegląd w tym tyg
Update 21.09.2015
Więc troszkę znów było działane przy Śwince:
- wymieniony wreszcie silnik krokowy, jak na razie pięknie
- wymieniony rozrząd
- Świnka przeszła przegląd
Panowie, gdzieś pamiętam, że czytałem na forum jak ktoś polecał klej do tapicerek, którym można było prysnąć na materiał i przez dociśnięcie skleić np. podsufitkę, ktoś pomoże? :)a
-
- Forum Audi 80
Bartek1996, dzięki Przerejestrować niestety trzeba było... Wyszło niestety parę kwiatków po zakupie, ale jak na razei wszystko ogarniamy... Auto chwilę było jako 3-cie więc za dużo nie jeździło. Teraz wróciło do ciągłej eksploatacji
O felgach myślę na przyszły sezon, wnętrze również - prawdopodobnie wymiana całego wnętrza na ciemniejsze, bo to jest w bardzo kiepskim stanie niestety (poprzedni właściciel).
Update 03.10.2015 r.
Wymiana:
- świec
- filtra kabinowe
- żarówek stop/pozycjne z tyłu
- wymiana rury przy dolocie
Wpadły świece NGK:
Te które wyjąłem były już 'lekko' zabrudzene...
Panowie, to uszczelnienie przy podszybiu uzupełniacie czymś?
Syfu było coniemiara:
Ale najlepiej wyglądał stary filtr, nie mam pojęcia kiedy ktoś tutaj zaglądał...
I wymiana rury:
O felgach myślę na przyszły sezon, wnętrze również - prawdopodobnie wymiana całego wnętrza na ciemniejsze, bo to jest w bardzo kiepskim stanie niestety (poprzedni właściciel).
Update 03.10.2015 r.
Wymiana:
- świec
- filtra kabinowe
- żarówek stop/pozycjne z tyłu
- wymiana rury przy dolocie
Wpadły świece NGK:
Te które wyjąłem były już 'lekko' zabrudzene...
Panowie, to uszczelnienie przy podszybiu uzupełniacie czymś?
Syfu było coniemiara:
Ale najlepiej wyglądał stary filtr, nie mam pojęcia kiedy ktoś tutaj zaglądał...
I wymiana rury:
Przemas80, no to fakt, że dużo osób nawet nie słyszało o tym
Zapiąłem najlepiej jak potrafiłem, powinno być ok sprawdzę po pierwszym deszczu
W każdym razie, teraz tak dmucha, że głowę urywa
Update 07.10.2015
Dzisiaj płuczka silnika + wymiana filtra i oleju.
Płuczka i olej Millers Olej 10W40 XFE
Przy okazji zrobiłem na szybko foty spodu
Dodatkowo zauważyłem pocenie spod tego dekla:
Któru znajduje się z tej strony silnika:
Co to może być? tam jest jakis oring/seger czy inne uszczelninie?
Update 15.12.2015
Powoli coś działamy, w weekend wymieniłem kable oraz kopułkę na BERU, niestety nie udało mi się wymienić palca rozdzielacza - nie byłęm go w stanie wyjąć.
Wydaje mi się, że powinien siedzieć na wcisk, prawda?
Dodatkowo jutro Audi jedzie na zrobienie porządku z instalacją LPG, która jest paskunie założona w tym momencie:
Zdjęcie po zmianie również wrzucę.
Zapiąłem najlepiej jak potrafiłem, powinno być ok sprawdzę po pierwszym deszczu
W każdym razie, teraz tak dmucha, że głowę urywa
Update 07.10.2015
Dzisiaj płuczka silnika + wymiana filtra i oleju.
Płuczka i olej Millers Olej 10W40 XFE
Przy okazji zrobiłem na szybko foty spodu
Dodatkowo zauważyłem pocenie spod tego dekla:
Któru znajduje się z tej strony silnika:
Co to może być? tam jest jakis oring/seger czy inne uszczelninie?
Update 15.12.2015
Powoli coś działamy, w weekend wymieniłem kable oraz kopułkę na BERU, niestety nie udało mi się wymienić palca rozdzielacza - nie byłęm go w stanie wyjąć.
Wydaje mi się, że powinien siedzieć na wcisk, prawda?
Dodatkowo jutro Audi jedzie na zrobienie porządku z instalacją LPG, która jest paskunie założona w tym momencie:
Zdjęcie po zmianie również wrzucę.
petel, dokładnie. Do tego ta instalacja ma x lat i da się to troszkę schludniej ułożyć
Jak wymieniałem w weekend kable, kopułkę to się tak nakombinowałem miedzy tymi wężami...
Update 18.12.2015 r.
I po zmianie:
Zmienione przewody od płynu chłodzącego, nie ma już 3 poprowadzonych w beznadziejny sposób, teraz wszystko ładnie na zaciskach.
Oczywiście, regulacja LPG przed zimą
Jak wymieniałem w weekend kable, kopułkę to się tak nakombinowałem miedzy tymi wężami...
Update 18.12.2015 r.
I po zmianie:
Zmienione przewody od płynu chłodzącego, nie ma już 3 poprowadzonych w beznadziejny sposób, teraz wszystko ładnie na zaciskach.
Oczywiście, regulacja LPG przed zimą