Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU] Brak lewego światła mijania

ODPOWIEDZ
meusik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 RU] Brak lewego światła mijania

Post autor: meusik » 25 wrz 2015, 12:01

Witam,Piszę bo już nie wiem gdzie szukać rozwiązania mojego problemu.Otóż jak w temacie nie działa mi światło mijania od strony kierowcy.Pozostałe działają elegancko.Wyczytałem,że to morze być wina pająka,ale gdyby tak było to czy światła by się w ogóle nie zapalały?A tu tylko to jedno nie chce, postojówki działają,długie również,kierunkowskazy też.Żarówka nowa,bezpieczniki ok.Proszę o sugestie i podpowiedzi.Dziękuję

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 25 wrz 2015, 19:42

No to nie wina pająka bo dopiero z pająkiem światła mijania się rozdzielają. Zobacz czy masz zasilanie na obu bezpiecznikach tych świateł po włączeniu.

Kolejna sprawa doprowadź na próbę masę do żarówki bo często w Audi 80 szwankuje masa świateł. Zresztą sprawdź czy wogóle dochodzi prąd do żarówki.
Jeśli na bezpieczniku będzie a na lampie nie będzie to trzeba będzie szukać w kablach wychodzących ze skrzynki.
Jakbyś czuł się na siłach to możesz zobaczyć czy masz plus na styku 56bl kostki D skrzynki bezpieczników (to te od spodu): http://www.fotosik.pl/zdjecie/ba99e9a4202bbd9c

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 25 wrz 2015, 19:48

maciek889 gdyby masa padła to by długie też nie działały ją obstawiam plus pod skrzynką bezpieczników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl