Wita,. Posiadam Audi 80 B4 1.9 TDI Avant z autom. skrzynia biegów. NIedawno podłaczyłem CB radio bezposrednio do akumulatora i w tym celu zdjełem obudowę pod kierownicą by przeprowadzic kabel. Wszystko było ok aż do dziś, gdy przez nie uwagę, podczas zakładania tej obudowy nie zauwazylem wystającego czarnego kabla przy pedale gazu. NIechcąco szarpnelem go butem i odpieła się wtyczka. Od tej pory audi nie chce zapalić. Mianowicie silnik nie chce nawet zakręcic, jakby prąd nie dochodził nawet do rozrusznika . Z początku obwiniałem akumulator lecz po jego wymianie oczywiscie jest to samo..... Wtyczka jest cała czarna, jak i kabel i biegnie z wiązki przewodow z lewego , dolnego rogu pod kierownicą. Nie mam pojęcia gdzie go spowrotem podpiąc , nie widac zadnej wtyczki gdzie mogła by pasować. Proszę o pomoc
[B4 1.9 1Z] Czarna wtyczka pod kierownicą. Pomocy !!!
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Zanim zaczniesz wyciągać rozrusznik sprawdź czy dochodzi do niego napięcie na ten cienki kabel w wsówką podłączony do rozrusznika w momencie kiedy przekręcasz kluczyka do rozruch. Bo bardziej prawdopodobne że np. wysiadła kostka stacyjki albo wyłamał się element we wkładce stacyjki. Do tego sygnał rozrusznika idzie przez skrzynkę bezpieczników i w przypadku z automatem przez przekaźnik 8: http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a3a5c01e1ca7a75b albo sterownik skrzyni biegów.
-
- Forum Audi 80
ok, sprawdzę dziś napięcie, bo faktycznie miałem wczesniej juz problemy ze stacyjką lecz dzisiaj po całej nocy , gdy probowałem go odpalic na zimnym silniku to rozrusznik zaskoczyl , ale problem odrazu powrocił... Dodam iż awaria pojawiła sie gdy wruciłem nim z dalszej trasy i na kilka chwil go wyłaczyłem, nastepnie znow chciałem go odpalic i wystąpiła awaria...