[b3/b4] Kierownica - wymiana na inna
- Bartosik88
- Forum Audi 80
Witam, panowie chce kupić taka kiere z audi a3 98 rok http://olx.pl/oferta/audi-a3-1-6-98-kie ... eqYVF.html i czy taka przejściówka http://allegro.pl/tulejka-redukcyjna-ki ... 30509.html podejdzie by założyć tą kierownice w mojej b4? teraz posiadam tuningowana kierownice sportową która wcale mi się nie podoba i na dodatek klaksonu nie mam. Pozdrawiam
Witam, przymierzam się do wymiany swojej wytartej kierownicy. Podobają mi się od A6 C4, jedni piszą, że pasują, bez przeróbek, inni, że trzeba manetki rezać. Mam 80 B4 z 1994 r. z airbag, przymierzałem się do jednej z tych dwóch poniżej:
Kierownica 1
Kierownica 2
Ważne, czy to prosta przekładka, bez kombinowania z manetkami i klaksonem oraz ewentualnie, czy muszę zwracać na coś uwagę.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Kierownica 1
Kierownica 2
Ważne, czy to prosta przekładka, bez kombinowania z manetkami i klaksonem oraz ewentualnie, czy muszę zwracać na coś uwagę.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Dzięki, tej akurat nie widziałem.
[ Dodano: 2016-03-31, 12:57 ]
Witam ponownie zabierałem się za zmianę kiery, a sytuacja sama mnie zmusiła. Chciałem wymienić w moim pająka i przy zdejmowaniu kierownicy rozleciał się zwijak. Dostałem od kumpla kierownice od audi a4 b5 przed liftem. Wszystko ładnie pięknie, mały wieloklin, ale co zrobić z tym:
A tak wygląda moja od tyłu:
Moja Kierownica
Przed chwilą prawie kupiłem kierownicę, sprzedawca pisał, że pasuje do 80 B4 i A6 C4, poprosiłem zdjęcia od tyłu i dostałem takie, jak w tej A4.
Będę wdzięczny za pomoc. I jeszcze jedno pytanko, czy w takiej samej kierownicy, ale z B4, też tak wygląda tył?Moja Kierownica
[ Dodano: 2016-03-31, 12:57 ]
Witam ponownie zabierałem się za zmianę kiery, a sytuacja sama mnie zmusiła. Chciałem wymienić w moim pająka i przy zdejmowaniu kierownicy rozleciał się zwijak. Dostałem od kumpla kierownice od audi a4 b5 przed liftem. Wszystko ładnie pięknie, mały wieloklin, ale co zrobić z tym:
A tak wygląda moja od tyłu:
Moja Kierownica
Przed chwilą prawie kupiłem kierownicę, sprzedawca pisał, że pasuje do 80 B4 i A6 C4, poprosiłem zdjęcia od tyłu i dostałem takie, jak w tej A4.
Będę wdzięczny za pomoc. I jeszcze jedno pytanko, czy w takiej samej kierownicy, ale z B4, też tak wygląda tył?Moja Kierownica
Ogólnie dłuższa bajka. Zamówiłem od kolesia kierownicę od B4, tą ostatnią po lifcie z kilku postów wyżej, właśnie tą, co występowała w A6 C4 i A4 B5 przed liftem. Dogadałem z nim, że wyśle mi komplet, obudowę pająka po lifcie, do tego pająka i kierownicę. Paczka przyszła, w środku kierownica zła (bez poduszki stary typ), zadzwoniłem, to się ze mną kłóci, że nie ma czegoś takiego jak kierownica do 80 b4 po lifcie, chociaż taką sprzedawał. Olałem go, bo kierownicę dał mi kumpel od A4, ale teraz nie mam obudowy pająka, bo przysłał starą, taką, jak ja mam.
Szybkie pytanko - chcę założyć w swoim B3 oryginalną kierę - coś tam kiedyś czytałem o różnych wieloklinach w kierownicach. Czy ta kiera podejdzie do B3 z 88r? Czy coś jeszcze potrzebuję czy wystarczy ją założyć na wieloklin i będzie pasować?
http://allegro.pl/kierownica-audi-80-b3 ... ml#thumb/2
http://allegro.pl/kierownica-audi-80-b3 ... ml#thumb/2
Witam !
Zakupiłem taką oto kierownicę (foto zapożyczone z neta)
A ja mam taką ori bez poduchy ----->
i chciałbym ją zamontować do siebie, czy potrzebuje czegoś więcej oprócz redukcji ???
Trzeba coś przerabiać obudowę, klakson będzie normalnie działać ???
Taka redukcja wystarczy czy inna przychodzi ------> Redukcja wieloklinu
Bardzo proszę o wyjaśnienie !!!
Zakupiłem taką oto kierownicę (foto zapożyczone z neta)
A ja mam taką ori bez poduchy ----->
i chciałbym ją zamontować do siebie, czy potrzebuje czegoś więcej oprócz redukcji ???
Trzeba coś przerabiać obudowę, klakson będzie normalnie działać ???
Taka redukcja wystarczy czy inna przychodzi ------> Redukcja wieloklinu
Bardzo proszę o wyjaśnienie !!!