witam olej wycieka z tego miejsca (to chyba uszczelka pod głowicą):
Mechanik mowił że to nie możliwe żeby z tego miejsca ciekło i jako powód podał luźny bagnet. wytarłem miejsce widoczne na zdj przejechałem się 15 km i pociekło (na zdj widać ) a bagnet był zablokowany żeby nie chodził tak luźno jak wcześniej. I tu pytanie czy to wina uszczelki ?jeśli tak to ile będzie kosztować taka wymiana ? a ile sama uszczelka ?
Objawów innych oprócz wycieku oleju sie nie dopatrzyłem płyn chłodniczy raczej nie ubywa.
[2.0 ABK] Olej wycieka
- jomiskin13
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jeśli oddasz komuś do roboty to szykuj 600-1000zł.
uszczelka kosztuje około 100zł: http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-3-0907
ale raz dobrze by było wymienić uszczelniacze zaworów może też splanować i sprawdzić szczelnośc to już dodatkowe prawie 300zł
do tego robota w okolicy 300zł, chyba że masz w okolicy jakichś tanich mechaników.
A jak nie cieknie mocno to chyba taniej będzie dolewać oleju niż to robić.
uszczelka kosztuje około 100zł: http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-3-0907
ale raz dobrze by było wymienić uszczelniacze zaworów może też splanować i sprawdzić szczelnośc to już dodatkowe prawie 300zł
do tego robota w okolicy 300zł, chyba że masz w okolicy jakichś tanich mechaników.
A jak nie cieknie mocno to chyba taniej będzie dolewać oleju niż to robić.
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co najmniej 10W40 i to dobrej firmy a nie syf z beczki. Potem właściciele ABK płaczą że odzywają się panewki a właściciele 1Z, że turbo (jego smarowanie) zdycha...
Jak pojawiają się wycieki oleju to trzeba je uszczelnić a nie zmieniać oleju na syf żeby "zatuszować" wyciek. No ale tak u nas robią handlarze...
Jak pojawiają się wycieki oleju to trzeba je uszczelnić a nie zmieniać oleju na syf żeby "zatuszować" wyciek. No ale tak u nas robią handlarze...