Auto nie ma nawet klimy manualnej więc wszystko od początku by trzeba było zrobić. Wpadł taki pomysł na montaż climatronica.
Czy jest na forum ktoś kto podejmie się rezania climatronica ???
Części i robota są po Twojej stronie. Tak więc chodzi mi o koszta części, roboty, montażu wszystkiego już razem ile.
Jest ktoś chętny?
[B4 2.0 ABK] Montaż climatronica
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABK] Montaż climatronica
Ostatnio zmieniony 08 paź 2015, 13:54 przez 2.0E ABK Avant, łącznie zmieniany 1 raz.
- kubaaabee
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 1.9 1Z
Z tego co się orientuje to jeśli nie masz klimatyzacji to również deska rozdzielcza jest inna, na pewno potrzebujesz cały zespół nagrzewnicowy, kompresor, łapę, chłodnicę, węże, + instalacje od części silnikowej i we wnętrzu (lub ją dorezać z gotowej), kompresor musi być z tdi lub v6 bo do klimatronika potrzebny jest czujnik prędkości obrotowej kompresora, czujnik temp w deskę, czujnik w lampkę, czujnik temperatury zewnętrznej. Jest dużo roboty i średnio się to kalkuluje. Inna sprawa jak już jest klima w samochodzie. Ja u siebie rezałem do TDI gdzie fabrycznie nie było klimatroników to wiem jak to wygląda.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Klimatronik z silnikami R4 nie miał tego czujnika. Nawet niektórzy gdy im w V6 wysiądzie ten czujnik to przekodowują klimatronika na 4 cylindry aby klima startowała bez sygnału z tego czujnika.kubaaabee pisze:kompresor musi być z tdi lub v6 bo do klimatronika potrzebny jest czujnik prędkości obrotowej kompresora
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Co do samego kompresora to taki sam lecz posiada wieniec na ośce wewnątrz i dziurka na czujnik w obudowie.kubaaabee pisze:a tak z ciekawości to różnią się jakoś te kompresory montażem czy są tak samo zbudowane?
maciek889 pisze:Nawet niektórzy gdy im w V6 wysiądzie ten czujnik to przekodowują klimatronika na 4 cylindry aby klima startowała bez sygnału z tego czujnika.
Nie bez powodu go dali już nie raz widziałem i byłem świadkiem jak silnik powiedział papa. <ok>