[B4 1.9TD AAZ 1993r] Zużyte tuleje i ramię napinacza paska
napinacz paska wielorowkowego
Witam miałem ten sam problem teoretycznie wszystko jest w sklepach ale chcący zlożyć wszystko z nowych części to koszt ok 400-420zl.Ja u siebie napawałem na ten pręt w miejscu wytarcia póżniej pręt dałem do tokarza kupiłem nowe tujeje z net-a oryginalne.Lecz u mnie szarpało paskiem także muszę jeszcze wymienić tą sprężynę napinacza niestety też nie tania:(
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- meksykanineg
- Forum Audi 80
Sprostuje, zeby sie ktos kiedys nie nadział :]szamot83 pisze:Mam podobny problem do kolegi, który zaczął temat. Chciałem się upewnić jak efekty?
Czy mogę kupić cały napinacz od TDI i będzie pasował do TD?
W moim numer części to 028903143G, a w TDi 028903143ab
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Łapa o numerze 028903143G jest rowniez od TDi (mowie o 80 B4 TDi)
Łapa 028903143AB nie bedzie pasowac do 80 B4 TDi poniewaz ma inny rozstaw srub, i prawdopodobnie nawet kształtem nie podejdzie do 80-tki. Ta łapa wystepuje owszem w TDi, ale np w golfie czy sharanie, i nie ma ona prawa pasowac do 80-tki TDi
Łapa-mocowanie alternatora
Sory wszystkich za odkopanie tematu, ale nie chciałem zaśmiecać więc piszę w tym.
Chciałem się upewnić czy łapa-mocowanie alternatora jest takie samo z roku 92 i mojego auta 94 ??? Bo u mnie piszczy pasek alternatora i to nie koło pasowe tylko chyba ta łapa. Mam do kupienia w miarę dobrym stanie całe mocowanie alternatora ale audi tdika z 92 roku.
Tylko mam dylemat czy podpasuje z tamtego audi do mojego auta. Tylko zauważcie w tamtym jest jakaś dziwka rolka a u mnie jest taka plastikowa duża. Dodaję zdjęcia tamtej :
1 zdjęcie
2 zdjęcie
3 zdjęcie
4 zdjęcie
Nie wiem czy się opłaca regenerować moją łapę, moim zdaniem nie, bo już 8 rok już piszczy i musi pewnie być strasznie wyrobione.
Więc nada się do mnie ?? Wystarczy przełożyć na plastikową roklę i git ??
Bardzo proszę o pomoc !!! Pomoże ktoś ??
Chciałem się upewnić czy łapa-mocowanie alternatora jest takie samo z roku 92 i mojego auta 94 ??? Bo u mnie piszczy pasek alternatora i to nie koło pasowe tylko chyba ta łapa. Mam do kupienia w miarę dobrym stanie całe mocowanie alternatora ale audi tdika z 92 roku.
Tylko mam dylemat czy podpasuje z tamtego audi do mojego auta. Tylko zauważcie w tamtym jest jakaś dziwka rolka a u mnie jest taka plastikowa duża. Dodaję zdjęcia tamtej :
1 zdjęcie
2 zdjęcie
3 zdjęcie
4 zdjęcie
Nie wiem czy się opłaca regenerować moją łapę, moim zdaniem nie, bo już 8 rok już piszczy i musi pewnie być strasznie wyrobione.
Więc nada się do mnie ?? Wystarczy przełożyć na plastikową roklę i git ??
Bardzo proszę o pomoc !!! Pomoże ktoś ??