panowie przez przypadek natknolem sie w swoim samochodzie oprocz nie oryginalnego alarmu na oryginalny tyle ze nie wiem na jakiej on dziala zasadzie
w zamknietym z kluczyka aucie(centralny)chcialem otworzyc kluczykiem bagaznik i nagle wlaczyl sie alarm ktorego syrena jest w bagazniku a nie pod maska(obok silnika)
ciekawi mnie jaka jest zasada jego dzialania bo nie widzialem zadnych czujnikow
dodam ze z ciekawych rzeczy mam jeszcze odstraszacz na szczury
[ Dodano: 2007-12-18, 20:38 ]
a tak przy okazji mam dodatkowe pytanie ktore nazwe pytanie numer 2
czy normalne to jest ze maly licznik kilometrow przejechanych co mozna go zzerowac wam tez tak dziwnie przeskakuje a nie obraca sie plynnie bo zauwazylem to gdy sie kiedys za mocno bawilem tym przyciskiem do kasowania kilometrow
[80 B4 ABK]oryginalny alarm jak on dziala
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Re: [80 B4 ABK]oryginalny alarm jak on dziala
Czujniki otwierania drzwi ( te do lampki oświetlenia wewnetrznego) , czujnik pod maska oraz czujnik do oświetlenia bagaznika (bezwładnościowy).rafalaudi1 pisze:
ciekawi mnie jaka jest zasada jego dzialania bo nie widzialem zadnych czujnikow
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
alarm fabryczny
Witam
Niedawno założyłem sobie sterownik do centralnego zamka wszystko ok działa oprócz jednego nie wiem gdzie podłączyć żeby zbroił sie alarm fabryczny ,z kluczyka działa,czy ma ktoś może schemat elektryczny lub wie jak to zrobić ?
Z góry dziękuje za pomoc
Niedawno założyłem sobie sterownik do centralnego zamka wszystko ok działa oprócz jednego nie wiem gdzie podłączyć żeby zbroił sie alarm fabryczny ,z kluczyka działa,czy ma ktoś może schemat elektryczny lub wie jak to zrobić ?
Z góry dziękuje za pomoc