Witam wszystkich! Mam problem z moją Audiczką mianowicie rano zazwyczaj pali ładnie od pierwszego, ale jak np. wyjadę z garażu i zgaszę później chcę za palić i jest problem z odpaleniem trzeba kręcić i kręcić dopiero załapie i to tak że jak łapie to aż silnikiem trzęsie. Ten objaw tak nachodzi nie jest cały czas ale czasami najdzie coś i jest problem z odpaleniem. Jak już zapali to chodzi ok na benzynie jak i na gazie.
Proszę o pomoc.
[B4 2.0 ABT] Audi 80 B4 ABT Ciężko ma z odpaleniem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
A przełączasz na gaz przy tym wyjeżdżaniu z garażu? Jeśli tak to przez to że gasisz zimny silnik na gazie. Przymrożony parownik nie zamyka dopływu gazu do silnika i zalewa cały dolot czystym gazem i trzeba trochę pokręcić aby powietrze doleciało.audi94 pisze:wyjadę z garażu i zgaszę później chcę za palić i jest problem z odpaleniem trzeba kręcić i kręcić dopiero załapie
Nie przełączam. Dzisiaj za obserwowałem, że jak dotknę gaz przy odpalaniu to jest problem z odpaleniem a gdy nie dotnę to w miarę dobrze odpala może nie na dotyk ale tak mógł by już odpalać za każdym razem. Czego to może być wina ?
[ Dodano: 2015-10-26, 16:37 ]
Dodam, że jak chodzi na wolnych obrotach trzęsie silnikiem nie mocno ale trzęsie.
Przy dodawaniu gazu silnik przychyla się tak na bok, nie wiem znam się na tym pierwsze co mi się nasuwa na głowę to może poduszki silnika są wybite.
[ Dodano: 2015-10-26, 16:37 ]
Dodam, że jak chodzi na wolnych obrotach trzęsie silnikiem nie mocno ale trzęsie.
Przy dodawaniu gazu silnik przychyla się tak na bok, nie wiem znam się na tym pierwsze co mi się nasuwa na głowę to może poduszki silnika są wybite.