Witam
Po problemie z niezałączającymi się wentylatorami nastał kolejny. A do sedna, zegary na dobre zaczęły mi świrować. Temperatura żyje swoim życiem, paliwo też, i dzisiaj obrotomierz zaczął zaniżać na postoju bo pokazuje ok 200 obrotów. Wszystko wskazuje na stabilizator napięcia czytając tematy wcześniejsze. Tylko jaki jest symbol tego stabilizatora bo nie mam możliwości żeby wymontować zegary i zobaczyć aktualnie a chcę być pewny żeby kupić dobry i w weekend się tym zająć. Usterka błaha ale jakże denerwująca
[B4 2.8 AAH] Wskazania na zegarach Obrotomierz, paliwo
-
- Forum Audi 80
a tak tak jak już wyciągnę zegary to od razu kompleksowo wszystko ogarnę żeby drugi raz nie rozbierać, tyle szczęścia że nie trzeba całej deski ściągać
[ Dodano: 2015-10-30, 12:29 ]
Odgrzeję trochę temat, dzisiaj zabrałem się za te zegary i faktycznie między innymi przyczyną mógł być stabilizator, poza tym znalazłem kilka zimnych lutów i je poprawiłem, na trasie okaże się czy faktycznie coś się poprawiło. A co do obrotomierza to chyba będzie go trzeba wymienić przyszłościowo na nowy bo ktoś wcześniej już próbował go zreanimować. Obecnie sprawa wygląda tak że nie pokazuje obrotów na wolnych obrotach, zaczyna liczyć tak ok 1000, jakby ktoś wiedział czego się przyczepić żeby to poprawić to chętnie sobie w nim pogrzebie
[ Dodano: 2015-10-30, 12:29 ]
Odgrzeję trochę temat, dzisiaj zabrałem się za te zegary i faktycznie między innymi przyczyną mógł być stabilizator, poza tym znalazłem kilka zimnych lutów i je poprawiłem, na trasie okaże się czy faktycznie coś się poprawiło. A co do obrotomierza to chyba będzie go trzeba wymienić przyszłościowo na nowy bo ktoś wcześniej już próbował go zreanimować. Obecnie sprawa wygląda tak że nie pokazuje obrotów na wolnych obrotach, zaczyna liczyć tak ok 1000, jakby ktoś wiedział czego się przyczepić żeby to poprawić to chętnie sobie w nim pogrzebie