[B4 2.6 ABC] Zwykłe sprzegło
[B4 2.6 ABC] Zwykłe sprzegło
Panowie/panie jest problem bo po rozebraniu sprzęgła zobaczyłem ze "zamach" jest trochę zmęczony wiec postanowiłem ze go przetoczę albo splanuje. Po oddaniu "zamachu" do specjalisty okazało się ze "zamach" jest dwumasem. Po chwilowej gadce ze znajomym zaproponował mi żeby założyć zwykłe sprzęgło a nie dwumas.
Takie pytanie czy ma ktoś może jakieś informacje na temat tego czy taki najzwyklejszy zamach istnieje?
Takie pytanie czy ma ktoś może jakieś informacje na temat tego czy taki najzwyklejszy zamach istnieje?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
ja osobiscie bm odradzał przekladke z z dumasy na jednomas, stracisz duzo na komforcie jazdy i zmiany biegów. a po za tym jak to zrobisz to zaoszczedzisz na sprzegle, ale za to szybciej beda ci sie psuc inne podzespoły taki jak poduszki na silniku i skrzyni, przeguby, lewarek zmiany biegów, zaczniesz odczowac przciazenia silnika na budzie. sprzeglo bedzie pasowac od tdi.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Skąd wziąłeś pasujące koło zamachowe? Bo ktoś kiedyś chciał wsadzić kpl. zamach i sprzęgło z V6 to 1.8 turbo czy do jakiegoś TDI (bo V6 ma tarcze 240mm) i coś mówił że nie przykręci się do wału.bzibzi pisze:jakos jezdze na zwylym kole i zyje :mrgreen:
Jeszcze można pójść w hardcore i zrobić zero-mas, czyli sztywne koło + tarcza sprzęgła bez sprężyn.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Silnik: 1.9 1Z
Nie straszcie kolegi - przecież to nie trzycylindrowy silnik diesla - tam jest V6, którego częstotliwość drgań jest inna jak w silnikach czterocylindrowych.zolwik1991_1991 pisze:ja osobiscie bm odradzał przekladke z z dumasy na jednomas, stracisz duzo na komforcie jazdy i zmiany biegów. a po za tym jak to zrobisz to zaoszczedzisz na sprzegle, ale za to szybciej beda ci sie psuc inne podzespoły taki jak poduszki na silniku i skrzyni, przeguby, lewarek zmiany biegów, zaczniesz odczowac przciazenia silnika na budzie. sprzeglo bedzie pasowac od tdi.