[2.0abk] kłopoty z chłodzeniem
- jomiskin13
- Forum Audi 80
[2.0abk] kłopoty z chłodzeniem
Witam wczoraj wymienialem uszczwlke pod glowica oczywiście rozebralem pół auta wymienilem ustawilem rozrząd załóżylem chłodnicę no i się wysral przewód od chłodnicy ten co idzie od zbiorniczka do chłodnicy tuż przy samej chłodnicy nie mialem jak go wymienić wczorajwięc go chwilowo zatkalem żeby płyn nie uciekł i tu moje pytanie czy brak połączenia może wywoływać że wentylatory nie działają (są podpiete z dwóch str ) z, nagrzewnicy leci zimne powietrze no i silnik w minutę na wolnych obrotach łapie 90°. Czy to wina źle zamontowanych czujników? A i jak naprawić te łączenie na a chłodnicy skoro ten boleć pękł <urodziny>
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
bez tego przewodu nie odpowietrzysz układu, po prostu ci się zapowietrza układ i będzie się gotować.
To na dzień dobry. Z drugiej strony - jeśli grzebałeś przy rozrządzie a pompy wody nie wymieniłeś? Strzał w stopę.
wyjście z chłodnicy trudno będzie naprawić, przykro mi. Żeby to dobrze zrobić, to trzeba wyjąć chłodnicę i próbować to w jakiś sposób kleić lub oddać do kogoś kto spawa plastiki, żeby zaspawał to co się ułamało, a ja bym zrobił i nagwintował otwór w innym miejscu, gdzieś obok, aby być pewnym, że się nie ułamie w najmniej odpowiednim miejscu.
A z trzeciej strony... chłodnice do ABK nawet używki nie są takie drogie... podejrzewam, że jak zsumujesz wszystkie koszty naprawy, to taniej wyjdzie używaną chłodnicę kupić.
To na dzień dobry. Z drugiej strony - jeśli grzebałeś przy rozrządzie a pompy wody nie wymieniłeś? Strzał w stopę.
wyjście z chłodnicy trudno będzie naprawić, przykro mi. Żeby to dobrze zrobić, to trzeba wyjąć chłodnicę i próbować to w jakiś sposób kleić lub oddać do kogoś kto spawa plastiki, żeby zaspawał to co się ułamało, a ja bym zrobił i nagwintował otwór w innym miejscu, gdzieś obok, aby być pewnym, że się nie ułamie w najmniej odpowiednim miejscu.
A z trzeciej strony... chłodnice do ABK nawet używki nie są takie drogie... podejrzewam, że jak zsumujesz wszystkie koszty naprawy, to taniej wyjdzie używaną chłodnicę kupić.
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- jomiskin13
- Forum Audi 80
- jomiskin13
- Forum Audi 80