[B4 2.0 ABK] Skrzynka bezpiecznikow
[B4 2.0 ABK] Skrzynka bezpiecznikow
Witam. Poszukuje pomocy. W audi mojego ojca zamiast spalic sie bezpiecznik wypalila sie dziura w skrzynce bezpiecznikow. Na szczescie auto sie nie zapalilo. Nie dzialaja teraz podgrzewane lusterka ani tylna szyba. Tak samo z konsola srodkowa nie ma podswietlenia. Prosze was o pomoc jak dostac sie do tej skrzynki by ja wymienic? Gdzie jest najlepszy dostep do kostek? Mam juz na oku skrzynke tylko boje sie jej kupic poniewaz nie wiem jak dostac sie do przewodow. Prosze bardzo o szybko odpowiedz poniewaz robi sie zimno i ciezko sie jezdzi a pieniedzy na mechanika brak..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
"Wkład" skrzynki jest na dwóch zatrzaskach-haczykach które można odbezpieczyć spod maski u podnieść "wkład" do góry. Za dużo do góry nie pójdzie ale można skrzynkę dać na bok.
Choć przy odpinaniu kabli można od spodu a "wkład" wyjąć dopiero jak będzie wszystko odpięte, ewentualnie na koniec po wyjęciu poodpinać te dodatkowe bezpieczniki na dole.
Choć przy odpinaniu kabli można od spodu a "wkład" wyjąć dopiero jak będzie wszystko odpięte, ewentualnie na koniec po wyjęciu poodpinać te dodatkowe bezpieczniki na dole.
Dzieki wielkie za rady. bedzie chwila czasu to sprobuje cos z tym powalczyc bo tata to i tak juz rady nie da.. Mam nadzieje ze sie uda jakos to wymienic jakby co bede informowal
[ Dodano: 2015-11-15, 18:24 ]
No wiec wczoraj wymienilem owa skrzynke. Dalo jakos rade. Po zdjeciu polki pod kierownica dalo rade wyjac wklad skrzynki do gory an tyle ze z poziomu komory silnika ladnie dalo rade odpiac wszystkie kable i kostki. Naprawa sie udala musialem tylko porozcinac niekotre opaski ktorymi polaczone byly przewody. Dzieki za wszytskie rady :mrgreen:
[ Dodano: 2015-11-15, 18:24 ]
No wiec wczoraj wymienilem owa skrzynke. Dalo jakos rade. Po zdjeciu polki pod kierownica dalo rade wyjac wklad skrzynki do gory an tyle ze z poziomu komory silnika ladnie dalo rade odpiac wszystkie kable i kostki. Naprawa sie udala musialem tylko porozcinac niekotre opaski ktorymi polaczone byly przewody. Dzieki za wszytskie rady :mrgreen: