Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 NG Quattro Sedan] Trim Line Edition czy coś

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
krisf1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi 80 NG Quattro Sedan] Trim Line Edition czy coś

Post autor: krisf1 » 09 lis 2015, 13:32

Witam! Mam na imię Krzysiek i forum czytam już dosyć długo, a że w końcu wpadła kolejna Audiczka w moje ręce to i warto ją przedstawić. :) Pomimo młodego wieku już miałem kilka samochodów, więc i o nich nie zapomniałem. :)
:arrow: Było:
Obrazek
VW Passat B3 1.9 TD 75 koni, całkiem fajne auto zwłaszcza że miał wnętrze z GLa, więc baaaaardzo wygodny, nie sprzedałbym, ale trafiła się istna okazja od znajomego. ;)
Obrazek
Obrazek
Audi 90 2.3 NG Quattro, mechaniczne bardzo zadbana, fenomenalny gaz co dziwne i świetna mechanicznie w sumie, minus że pewnie po przygodach, więc nadgryziona zębem czasu w postaci korozji, też bym pewnie jeździł nią do teraz gdyby nie w zeszłym roku to:
Obrazek
Obrazek
O dziwo nic się nie stało, a ja sam wysiadłem z tego auta o własnych siłach. :)

Kolejne było Volvo 460 z silnikiem 1.8 ze zdemontowanym LPG, całkiem fajne jak na szwedzki samochód z francuskim wnętrzem, składanym przez Holendrów. :P
Obrazek
Klima, elektryczne szyby i półskóry i to wszystko za mniej niż dobrej klasy rower, stosunek ceny do jakości 11/10 :P

No nic przeszłość oddzielamy grubą kreską a teraz czas na główną bohaterkę tego tematu

Audi 80 B4
rocznik: 1992
pojemność: 2309cm^3
moc: 98KW
Wyposażenie:
W środku w sumie dosyć spory golas, aczkolwiek cośtam ma. ;)
Najważniejsze :arrow: <quattro> i to takie całkiem niewytyrane musze przyznać.
Moduł BC
Dodatkowe zegary w miejscu popielniczki
Elektryczne szyby przód (dokładane raczej)
No i takie typowe bzdury, które są oczywistością ale każdy handlarz zawsze się dumnie chwali z ich posiadania: ABS, wspomaganie kierownicy, podgrzewana szyba tylna...
Jedyne czego nie ma a mi doskwiera to brak szyberdachu, no ale trudno. :)
Żeby kupić ten samochód musiałem pokonać około 600km, więc w sumie można powiedzieć że sprowadzony z zagranicy. :mrgreen: O dziwo nawet tankując na stacji w jej byłym rodzinnym mieście gość od tankowania zachwalał ten samochód, bo mówił że go zna. :P
Obrazek
Mam jej już około 2 tygodni i muszę przyznać że jest to całkiem zadbany egzemplarz, aczkolwiek ine pozbawiony wad.
Z zakresu prac, które zrobiłem po zakupie to:
:arrow: wymieniony prędkościomierz i licznik kilometrów który nie działał oraz poprzepalane żarówki, a także wyświetlacz BC, który był wylany ( ale raczej coś skopałem bo pokazuje bzdury. :P )
:arrow: wymiana opon na wszystkie jednakowe, wkońcu Quattro
:arrow: regulacja i wymiana filtrów instalacji LPG
Póki co tyle i aż tyle, ponieważ w planach mam jeszcze kilka rzeczy.
:arrow: Wymiana reduktora na mocniejszy, ponieważ ten ma za małą wydajność
:arrow: Rozprawienie się z mechanicznym wtryskiem, póki co rozmyślam nad alternatywą
:arrow: Pakiet startowy jeszcze ją czeka w postaci olei, pasków itp. ;)

Co sądzicie? :)

davcio2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [Audi 80 NG Quattro Sedan] Trim Line Edition czy coś

Post autor: davcio2 » 09 lis 2015, 16:14

Fajne autko . Ale najbardziej mi szkoda tej twojej B3 , bardzo się mi spodobała :(
krisf1 pisze: O dziwo nic się nie stało, a ja sam wysiadłem z tego auta o własnych siłach. :)
Widocznie Procon-Ten się sprawdził :D

B4 też ładna, fajnie jakbyś wrzucił więcej zdjęć. Rówież mam NG i q , i nie zamieniłbym na żaden inny no chyba że 2,2t :D

Awatar użytkownika
krisf1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisf1 » 09 lis 2015, 19:33

Procon Ten to się sprawdził, ale chyba poprzedniemu właścicielowi. xD Mam inne zdjęcia na których to lepiej widać. ;)
Obrazek
Obrazek
Ale to już przeszłość w sumie, lepsze zdjęcia i więcej szczegółów obecnej postaram się wrzucić na dniach. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Syn_Andrzeja
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Syn_Andrzeja » 09 lis 2015, 20:15

Pozdrawiam posiadacza quattro z NG ;)

Awatar użytkownika
BzykuPL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BzykuPL » 09 lis 2015, 21:55

O cholera konkret dzwon :O O dziwo i całe szczęście że nic Ci się nie stało <ok> Czołówka ? Bardzo ładnie się prezentowała ta B3.

Dawaj więcej fot B4 :lol:

robitech
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: robitech » 17 lis 2015, 13:42

Audi fajna ;-) Dzwonik ładny) Ja widziałem kiedyś na szrocie B3 po zderzeniu z maluchem i w B3 tylko przednie koło wyrwane a maluszek rozpołowiony na pół ale kierowca przeżył jadąc w tylnej części malucha :-)

Awatar użytkownika
krisf1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisf1 » 26 cze 2016, 20:44

Od zakupu cały czas działam i troche kasy już na to auto poszło, aczkolwiek na rzeczy których nie widać:
:arrow: wymieniona chłodnica i termowłącznik wentylatora
:arrow: wywalony gaz
:arrow: wymieniony pękniety wahacz
:arrow: prowizoryczna polerka i woskowanie żeby polepszyć odrobinę wygląd auta
:arrow: czujnik temp. zmieniony na ori
I wiele więcej o czym pewnie zapomniałem, a w bagażniku czeka komplet pasków i rozrząd na wymianę, a w międzyczasie zalałem do zbiornika płukankę układu paliwowego i też sie pochwalę efektami, bo auto po demontażu lpg jeździ coraz lepiej, coraz szybciej i co najważniejsze coraz mnie pali. :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl