Witam,
mam problem z podlaczeniem oswietlanych raczek do Audi 80 Avant.
Podstawowa funkcja switla wnetrznego z jedna lampa glowna z sterowaniem szyberdachu, to ze zalacza sie swiatlo jak odiweram auto, odwieram drzi, wyciagam klucz ze stacji po gasnieniu silknika.
Terza jak podlaczylem originalne oswietlane raczki z B4 z ori wiazka mam problem.
Podlaczlem wiazke do drugiego gniazda glownej lampki i do wiazki trzy lampki dookola.
Teraz swieca wszytkie lampy non stop, chyba ze wylacze lampy osobno na przylaczniku.
Jesli oddepne lamki od wiazki, ale zostawiam kostke wiazki w gniezdzie w lampie glowniej to i tak lampa glowna swieci nonstop, jedno czy jest auto zamkniete, czy odwarte czy cokolwiek, jedynie wylaczyc ja mozna na przylaczniku.
Mam nadzieje ze ma ktos pomysl gdzie tu problem.
Pozdrawiam
[B4 1.9 1Z] Oswietlane raczki
- Trophyzord
- Forum Audi 80
z jakiego schematu podłaczałeś? z tego co wiem to na 1 jest plus stały 2 masa stała, 3 masa z krańcowego czujnika i tą blaszka tam sterujesz miedzy 2-3 albo off.
być może masz stała podłączona zamiast krańcówki.
Można pod kazdy czujnik( jeśli masz 2 pinowy )podłaczyć tak żeby sie zapalały do danych drzwi lampki nad głowa;p
PS. są też rączki z Włacznikiem i wyłacznikiem światla. beż krańcówki wtedy są dwa poziomy, z krańcówkami masz 3 poziomy
być może masz stała podłączona zamiast krańcówki.
Można pod kazdy czujnik( jeśli masz 2 pinowy )podłaczyć tak żeby sie zapalały do danych drzwi lampki nad głowa;p
PS. są też rączki z Włacznikiem i wyłacznikiem światla. beż krańcówki wtedy są dwa poziomy, z krańcówkami masz 3 poziomy
Musze wziac multimeter i to sprawdzic, nie ma innej opcji.
Tylko ze nie jestem w domu i temu tez tej mozliwosci nie mam. Cos ogarne.
Tez czytalem ze byly dwie wiazki, gdzie sa wlasnie na odwrot te dwie masy.
Raczki mam trzy taki same z trzyma pozycjami, czyi 1/0/drzwi
[ Dodano: 2016-01-31, 12:02 ]
Problem znalaziony.
Wiazka byla uszkodzona i skrecona.
Plus z drzwiach i staly plus mialy kontakt takze juz wiadomo co sie dzialo.
Tylko ze nie jestem w domu i temu tez tej mozliwosci nie mam. Cos ogarne.
Tez czytalem ze byly dwie wiazki, gdzie sa wlasnie na odwrot te dwie masy.
Raczki mam trzy taki same z trzyma pozycjami, czyi 1/0/drzwi
[ Dodano: 2016-01-31, 12:02 ]
Problem znalaziony.
Wiazka byla uszkodzona i skrecona.
Plus z drzwiach i staly plus mialy kontakt takze juz wiadomo co sie dzialo.