[B4 2.0 ABT] audi nie odpala na benzynie na gazie ok
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] audi nie odpala na benzynie na gazie ok
Witam. jestem tutaj nowy. mam problem ze swoją Audi. samochód ma problem z odpaleniem na benzynie,nieważne czy ciepły czy zimny silnik, albo odpala i gasnie albo nie odpala wcale. jesli juz odpali to obroty ma bardzo niskie a pózniej wracaja do 900 natomiast jazda na benzynie nie jest przyjemna ponieważ dostaje strasznego muła około 1500 po czym budzi się znowu... mam w nim instalacje gazową na której jezdzi bardzo dobrze i nie ma problemu z odpaleniem, pompka sprawna filtr paliwa tez nowy, niebieski czujnik też zmieniałem, świece nowe, kable , palec i kopułka też... błagam pomocy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak odłączanie klem pomaga to już jest wiadoma prawdopodobna przyczyna.
Jakbyś dłużej pojeździł na benzynie to może ta mułowatość by przeszła bo by złapało adaptacje przy wyższych obciążeniach. Tylko że jazda na gazie znów by to pewnie popsuła.
Z którego roku masz samochód albo na ile pinów ma "krokowca" (choć tak na prawdę w ABT do regulacji obrotów jest inny rodzaj silniczka).
Jakbyś dłużej pojeździł na benzynie to może ta mułowatość by przeszła bo by złapało adaptacje przy wyższych obciążeniach. Tylko że jazda na gazie znów by to pewnie popsuła.
Z którego roku masz samochód albo na ile pinów ma "krokowca" (choć tak na prawdę w ABT do regulacji obrotów jest inny rodzaj silniczka).
-
- Forum Audi 80
Maćku odłaczenie klem pomaga tylko w odpaleniu ale nie może sie pozbyć tego muła, tak jakby mu coś przez moment odcinało paliwo, nawet gdy ma 90 stopni to dalej jest zmulony. może trzeba szukać przyczyny w przepustnicy albo w instalacji gazowej. samochód mam z 1993 r. krokowca tez zmieniałem kilka dni temu bo obroty to strasznie falowały jest na nim podłączenie kostki na 6