[B4 2.3 NG] Przepływomierz
[B4 2.3 NG] Przepływomierz
Witam mam pytanie czy przepływomierz od 90 coupe o bd pasował do mojej b4 ponieważ znajdują się inne numery niż u mnie na Przepływomierzu proszę o odpowiedz.
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
Panowie, nie będę robić śmietnika i zaczynać nowego tematu, a kupiłem tydzień remu swoje pierwsze auto-Audi 80 B4 z silnikiem 2.3 NG. Od samego początku wiedziałem, że nie odpala na benzynie zimna, jedynie na gazie, co mnie trochę wystraszyło. 5 dni temu odpałem na gazie, (procedura ustalona przez poprzedniego właściciela to dwa włączenia zapłonu i start) a ja chyba włączyłem na gazie zapłon 3/4 razy i lipa, nic, nie odpala, usłuszałem tylko fuknięcie. Kolega mnie odpalił na linkę i jakoś chodziła, ale już nie trzymała wolnych obrotów na benzynie. Niedawno jadąc 60km/h na IV biegu wcisnąłem pedał przyspieszenia do oporu i do 140 ją (benzyna), o dziwo zaczęła trzymać obrotki jako tako. Czytając to forum znalazłem poradę sprawdzenia klapy spiętrzającej-pęknięta (15mm) i skrzywiona nieznacznie.
Tu moje pytanie jakie wymiary ma ta klapa (średnica) oraz od jakiego innego pojazdu mogę ją dopasować, dodam, że groszem nie śmierdzę :cry: i całego K-Jeta nie będę kupował.
Tu moje pytanie jakie wymiary ma ta klapa (średnica) oraz od jakiego innego pojazdu mogę ją dopasować, dodam, że groszem nie śmierdzę :cry: i całego K-Jeta nie będę kupował.