Mam pytanie gdyż przeglądałem pare tematów i patrzałem na schemat w Etce, mianowicie:
Do wymiany jest sama osłona wew. przegubu z prawej str. szybko oglądając widziałem 6 śrub zeby odkręcić(i ty prosze o korekte) sama osłone czy przegub? i jesli wyciągne półoś to wychodzi ona z przegubem ze skrzyni czy sama półośka sie wysunie?
Mam nadzieje że specjalnie tematu nie powielam jesli tak to najmocniej przepraszam ^^
[B4 2.0 ABK] Wewnętrzna osłona przegubu str. prawa
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
zacznij od poluzowania przegubu zewnętrznego w aucie stojącym na kołach, później poluzuj sobie 6 śrub na wewnętrznym przegubie, następnie podnosisz auto, ściągasz koło i wykręcasz całkiem śrubę od przegubu zewnętrznego i 6 śrub od wewnętrznego, no i w zależności która to strona, albo odkręcasz sworzeń wahacza od zwrotnicy i bez problemu wyciągasz całą półoś , albo gimnastykujesz się i wyciągasz bez odkręcania sworznia
Można pomóc sobie i drugim podnośnikeim ścisnąć mc person wtedy mamy wiecej miejsca , z lewej strony tak spokojnie dało sie zamontować pół oś - miesiąc temu to robiłem , z prawej to nie wiem bo idą tam kolektory wydechowe. generalnie w porównaniu do lewej strony ciulowy dostępKolczat pisze: , albo gimnastykujesz się i wyciągasz bez odkręcania sworznia