Od razu prezentacja efektu jaki 'chcemy' w ten sposób osiągnąć:
Co będzie potrzebne? Taśma LED do cięcia, kupowana na metry (wystarczy 1m), przewód zasilający (ja użyłem 2x0.35). Koszt to około 15zł. A teraz step by step:
-demontujemy półkę pod kierownicą, nad nogami kierowcy,
-rozbieramy popielniczkę na części
-znajdujemy kabelek zasilający podświetlenie w zapalniczce
-lutujemy przewody do lutów w oprawce żarówki podświetlającej zapalniczkę, tam jest 12V,
-przeciągamy kabelki na lewą i prawą stronę: lewa idzie łatwo, bo widać wszystkie kable po zdjęciu półki, do prawej polecam użyć drutu i przeciągnąć nim kabel,
-po przylutowaniu i przeciągnięciu składamy zapalniczkę i lutujemy pasek LED, który podświetli środkowy schowek, zostawiamy mały nadmiar kabla żeby nie zerwać go przy wyciąganiu popielniczki,
-docinamy kable na odpowiednią długość, lutujemy i przyklejamy paski LED na te części wnętrza, które nie są demontowane (nad samymi pedałami u kierowcy, polecam z prawej strony bo można wepchnąć kabel do tunelu, a z lewej strony nad nogami pasażera również jest taki stały element plastikowy, tam także można upchać kable po przyklejeniu)
-składamy auto do kupy i mamy podświetlenie nóg, które działa po włączeniu świateł.
Czas pracy to około 1godzina.
Polecam, bo mała rzecz, a cieszy <ok>
[B3/B4] podświetlane nogi i schowek w tunelu
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- mistrz ceremoni
- Forum Audi 80
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- mistrz ceremoni
- Forum Audi 80
- Syn_Andrzeja
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witajcie.Jak podświetlić nogi z tyłu, tam jest wykończenie materiałem i nie wiem czy taśma LED będzie trzymała się tego materiału. Przód wygląda super tylko mąż coś pokręcił chyba bo jak otwiera się drzwi kierowcy zapala się u kierowcy, a jak otwiera się drzwi pasażera to zapalają się dwie strony. Czy da się to jakoś rozdzielić aby paliło się osobno dla każdych stron? Minus brany z krańcówek w drzwiach. Zrobiono też podświetlenie bagażnika taśmą LED (1m) kolor zimny biały, efekt ekstra.
Pomysł bardzo fajny i godny przemyślenia i być może zrealizowania go przeze mnie :roll:
Można również zrobić na dodatkowy przycisk, który można zamontować w miejscu bezużytecznej półki, ale niestety trzeba było by przerabiać mocowania na 8 przełączników, a nie tylko 4 Być może nie każdy będzie chciał aby "mu świeciło" :lol:
Można również zrobić na dodatkowy przycisk, który można zamontować w miejscu bezużytecznej półki, ale niestety trzeba było by przerabiać mocowania na 8 przełączników, a nie tylko 4 Być może nie każdy będzie chciał aby "mu świeciło" :lol: