[B4 1Z] pojemność rezerwy paliwa
[B4 1Z] pojemność rezerwy paliwa
Witam. Orientuje się ktoś ile jest paliwa w baku jeśli wskazówka poziomu paliwa wchodzi na czerwone pole?
Samochód to 80 B4 1.9 TDI w sedanie.
Samochód to 80 B4 1.9 TDI w sedanie.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 07:58 przez Maciek94, łącznie zmieniany 1 raz.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Maciek94 pisze:Orientuje się ktoś ile jest paliwa w baku jeśli wskazówka poziomu paliwa wchodzi na czerwone pole?
bozmek pisze:Różnie z ta rezerwa bywa ale średnio tak 10-15l
Nieprecyzyjne pytanie ,to i takie odpowiedzi :roll:PatrykCk pisze:Z tego co wiem jest ok 8 litrów
Tam są kreski ,a nie żadne czerwone pole :roll: na ostatniej małej czerwonej kresce ,powinno być paliwa na ok.100km ,czyli ok.5 litrów ,i tak co kreska +5 litrów ...pod warunkiem że ktoś wczesniej nie rozkalibrował wskażnika w liczniku ,kręcąc kalibratorem pod zaślepką ...u mnie kogoś swędziały ręce :evil: bo tak ustawił że paliwo na wskażniku jeszzcze było ,a auto na zakrętach już łapało powietrze :evil:Maciek94 pisze:wskazówka poziomu paliwa wchodzi na czerwone pole?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A co tu sprawdzać :roll: średnio 5,5 litra ,z odchyłką litra w zleżności od pory roku i stylu jazdy Też kiedyś się produkowałem żeby sprawdzić ile pali ...zapisywałem litry ,kilometry.. znudziło mi się to daaaaawno temu ,bo spalanie zawsze takie samo ,z minimalnymi odchyłami 8-)Maciek94 pisze:czyli jedynym rozwiązaniem aby sprawdzić spalanie, jest zatankowanie pod korek,
[ Dodano: 2015-11-23, 22:56 ]
Tak to mozesz rozumiec ,jak sobie sam skalibrujesz Oprózniasz zbiornik ,wlewasz 5-6 litrów i kalibrujesz wskażnik na ostatnią czerwoną kreskę ...w przeciwnym wypadku nigdy nie mozna być pewnym ,o czym się sam przekonałemMaciek94 pisze:MUNIOR, czyli tak mam to rozumieć?