Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] dziwne dzwięki ze skrzyni biegów

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
woziak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] dziwne dzwięki ze skrzyni biegów

Post autor: woziak » 18 paź 2010, 19:05

Witam wszystkich, mam problem z moim audi, a mianowicie podczas "hamowania silnikiem" słychać ze skrzyni (chyba) dziwny brzęczący dźwięk ( takie rzężenie), podczas jazdy, przyspieszania nic nie słychać tylko podczas zwalniania. Nie jest to jednostajny dźwięk tylko coś w rodzaju brzym, brzym, brzym. Pod autem widać też krople oleju, który ma czysty kolor, przez co sądzę że pochodzi on ze skrzyni. Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o porade

fox33
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fox33 » 18 paź 2010, 19:42

A czy ten dzwiek przypadkiem nie pochodzi ze sprzegla ??

W moim tak jarmoli ze cho, szczegolnie 3 bieg wkrecam go na 4/5 tys noga z gazu i brzeczy
ewentualnie 5 bieg z gory noga z gazu i tosamo :oops:
U mnie to docisk sie konczy i niemoze sie skonczyc ,wiec czekam juz 3latka kiedy sie rozleci i jak narazie jezdrze dalej,a w zimie na zimnej skrzyni jak mu depne ostro to piszczy ....... .....

CZEKAM KIEDY SIE TO WSZYSTKO ROZLECI ???a jak padnie to bedzie robotka <ok>

Ps.
podnies na lewarku jedna strone odpal 3/4ewentualnie5/ bieg do 3tys/min i noga z gazu
wtedy powinienes donladnie uslyszec skad sie wydobywa to (dziwny brzęczący dźwięk takie rzężenie),

woziak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: woziak » 18 paź 2010, 20:39

sprzęgło w sumie działa dobrze, nie ślizga się. A może to być spowodowane łożyskiem półosi, bo jak złapie się za nią to czuć jest luz góra dół? Ale sprawdzę tak jak pisałeś na lewarku, takie brzęczenie u mnie jest ok 2 lat.

chiefoff
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chiefoff » 01 maja 2011, 18:43

Witam!
Czy już wiadomo co było przyczyną tego rzężenia?
Mam identyczny problem w identycznym aucie - powstał PO WYMIANIE sprzęgła na nowiutkie dobrej jakości u mechanika.
Nie wie on co jest przyczyną, nie przyznaje się do jakiegoś błędu, wskazuje jedynie na dyferencjał i proponuje rozebrać skrzynię biegów. Nie podoba mi się to wszystko, zresztą nie ufam mu już a kolejne ładowanie kilkaset złotych nie uśmiecha mi się.
Co to może być??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl