[80 b4 2.0E abk] Jaki olej do skrzyni manual?
-
- Forum Audi 80
Mobil 1 SAE75W-90 dostałem po 40 zł za 1 litr,zalałem do skrzyni i efekt piorunujący.Zmiana biegów w chłodne poranki bez żadnego przycięcia,jednym palcem można wrzucać Wcześniej przy niskich temperaturach trzeba było trochę siłować się z drążkiem.
To co spuściłem ze skrzyni przyprawia mnie o dreszcze.Olej był bardzo gęsty i spływał dłuuugo.
To co spuściłem ze skrzyni przyprawia mnie o dreszcze.Olej był bardzo gęsty i spływał dłuuugo.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2010, 22:28 przez marian.76, łącznie zmieniany 1 raz.
polecam zalewac olejem 75 w 90 mobil ,ile tej kasy wyda na olej do skrzyni ???za litr jest ok 50 zł warto te pare groszy przeznaczyc a byc pewnym ze jest dobry olej .U mnie szykowala sie wymiana skrzyni stara po prostu zdychala juz spuscilem olej byl mobil 75w90 ktory sam zalalem i dla porownania zalalem jakims barachlem tanszym efekt-duzo nie brakowalo bym lewarek urwal wiec nie wydaje mi sie ze by bylo na czym oszczedzac ile zaoszczedza forumowicze na tym 100zł? a jak rypnie skrzynia? wtedy koszta poleca skrzynia plus wymianamati86 pisze:ja polecam hipol 75W-90 jest tani a dobry.
do skrzyni za olej bym raczej nie szalał a kasę przeznaczyć na ważniejsze rzeczy.