[80 B4 1z] Koszt wymiany sprzęgła
A dupa <lol2> Marka sprzęgła jest ważna 8-)AndrzejRU pisze:wydaje mi sie ze marka sprzgła do konca roli,
czy to Valeo, Sachs, Luk czy cokowliek innego, jesli jest nowe i jezdzisz normalnie.
u mojego mechanika koszt wymiany to 250-300 zl
To tak samo jako byś kupił obojętnie jaki samochód żeby jeździł <lol2>
A czym droższe to prawie w 90 % lepsze zdarzają się wypadki iż tańsza rzecz jest lepsiejsza ale tak jak pisze jedna na milion ........
AndrzejRU, oj kolego się z tobą nie zgodzę , w życiu bym nie kupił sprzęgła valeo, mają bardzo dużo felernych egzemplarzy do tego dziwnie się zachowują na wysokich obrotach w porównaniu na przykład z Sachs.(są głośne)
Osobiście jakbym zmieniał sprzęgło to tylko Sachs lub Exodo (tylko nie wiem czy to drugie robi do Audi) ale jest kozackie
[ Dodano: 2008-08-13, 21:51 ]
kup cos lepszego bo roboty cały dzionek z wymianą , ja bym radził wymienić komplet czyli docisk i łożysko a i Luk też bardzo dobre ale Valeo sobie odpuść tak jak i regeneracje
Osobiście jakbym zmieniał sprzęgło to tylko Sachs lub Exodo (tylko nie wiem czy to drugie robi do Audi) ale jest kozackie
[ Dodano: 2008-08-13, 21:51 ]
kup cos lepszego bo roboty cały dzionek z wymianą , ja bym radził wymienić komplet czyli docisk i łożysko a i Luk też bardzo dobre ale Valeo sobie odpuść tak jak i regeneracje
Bo mam dylemat: w jednym warsztacie zakładają Luka ~ 400zł komplet a w drugim Sachsa i też ~ 400zł komplet. Pierwszy warsztat wydaje mi się solidniejszy ale żeby zamówić u nich Sachsa to wyszłoby mi ok. 100zł drożej. Robocizna w obu mniej więcej tyle samo kosztuje. Tak więc nie wiem co robić, czy zakładać Luka moim zdaniem w porządniejszym warsztacie czy jechać do drugiego i założyć Sachsa?
Mam problem w moim Audi 80 b4 2.0E16V Quattro. Nie mogę włączyć żadnego biegu na uruchomionym silniku. Żadnych wcześniejszych objawów nie było. Biegi wchodzą bez problemu na zgaszonym silniku. Uruchomienie silnika na biegu czasem powoduje delikatny odjazd do przodu. Udało mi się takim sposobem dojechać do domu. Biegi czasami udało się włożyć. Do wymiany sprzęgło czy coś jeszcze ? Jakiej marki wybrać ? Jakie koszty mnie czekają ?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Co do sprzęgła to kompletny zestaw Sachs albo LukAdam1967 pisze: Jakiej marki wybrać ? Jakie koszty mnie czekają ?
Za robocizne 300-400 zł wezmą,
Sprzęgło
Sprzęgło 2
-
- Forum Audi 80
Zastzeliłeś mnie tą ceną robocizny :shock:Krzysiek 84 pisze:Co do sprzęgła to kompletny zestaw Sachs albo LukAdam1967 pisze: Jakiej marki wybrać ? Jakie koszty mnie czekają ?
Za robocizne 300-400 zł wezmą,
Sprzęgło
Sprzęgło 2
Polecam Sachs 600zł wyszło sprzęgło + wymiana 150zł po znajomości.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
-
- Forum Audi 80
Witajcie, mam problem może napiszę w tym temacie:
Mam paska 1.9 tdi AHH zrobiony na 150+ , założyłem jednomasę z audiczki 80 1z i miałem do tej pory nowke zestaw sachsa z 1z , ale wczoraj pekl mi wezyk od przelewu na wtryskiwaczach i zapryskało mi tarcze... muszę wymienić tarcze jak myślicie , że tarcza z 2.0 16v ACE by była lepsza niż z 1z ? prosze o pomoc, pozdrawiam
Mam paska 1.9 tdi AHH zrobiony na 150+ , założyłem jednomasę z audiczki 80 1z i miałem do tej pory nowke zestaw sachsa z 1z , ale wczoraj pekl mi wezyk od przelewu na wtryskiwaczach i zapryskało mi tarcze... muszę wymienić tarcze jak myślicie , że tarcza z 2.0 16v ACE by była lepsza niż z 1z ? prosze o pomoc, pozdrawiam
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Sprzęgło przenosi moment obrotowy a ACE nie ma tyle momentu co TDIMisiak1177 pisze: tarcza z 2.0 16v ACE by była lepsza niż z 1z ? prosze o pomoc, pozdrawiam
Jak chcesz mocne sprzęgło do uderzaj do mrozoo