Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1.9 TDI 1Z] nie wchodzi trójka!!!

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
astro22
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1.9 TDI 1Z] nie wchodzi trójka!!!

Post autor: astro22 » 09 mar 2008, 18:45

witam wszystkich
mój problem polega na tym, że nie wchodzi mi 3 bieg ale tylko jak redukuję z 4 a z dwójki wchodzi z lekkim zgrzytem podejrzewam synchronizator czy może miał ktoś podobny problem chodzi mi o to ile jest przy tym roboty i ewentualnie przybliżony koszt

Awatar użytkownika
kojtek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kojtek » 09 mar 2008, 22:26

Roboty od groma.Skrzynię trzeba wymontować i rozebrać w mak.Koszt synchronizatora nie wielki (nie wiem ile ) ale za samą robociznę to będzie już sporo kosztowało

Awatar użytkownika
Krzysiek18/
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Krzysiek18/ » 09 mar 2008, 22:46

fakt , przy wymianie synchronizatora troszku roboty jest :-P

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 mar 2008, 22:57

Myślę że dobrze podejrzewasz synchronizator. Miałem podobnie w Golfie II, tyle że u mnie dotyczyło to 2 biegu. Z 1 na 2 przy niewielkich obrotach wchodził ok, jak się trochę pociągło na 1 i wpięło 2 to lubił zgrzytnąć. Przy wysokich obrotach ciężko było zapiąć tą 2 gdy wcześniej się miało 3, a jak się już udało to ze zgrzytem.

Co do remontu skrzyni to nie wiem jak to cenowo wygląda, ale bez jej wyciągania nic i tak nie zrobisz. Ewentualnie można szukać używki. Roboty na pewno mnie, ale i cena wyższa.

Awatar użytkownika
jasiekddd
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jasiekddd » 10 mar 2008, 00:00

To samo mam :-( mozna z tym spokojnie zyc jak juz sie nauczysz spokojnie wbijac bieg. jezdze z tym juz pol roku. moze w tym roku zrobie. Swojego czasu pytalem o to w warsztatach to po 1. malo ludzi chce sie tego podjąć, po 2. mowia ze sie nie oplaca robic tylko wrzucic uzywke.

Osobiście myśle ze wole zrobic swoja skrzynie i miec nowe pewne cześci, od razu ocenić zuzycie innych czesci ewentualnie wymienic i skrzynia jak ta lala, a kupić uzywke to nie wiesz co tam jest i ile pojezdzisz. za kilka kkm moze znowu paść to samo.

tak czy tak koszt ok 500 - 600zl, gdzies na forum czytałem ze ktoś (moze czarekj ? nie pamietam) montuje regenerowane skrzynie z gwarancja za 900zl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl