sebos17 pisze:mam taki problem, silnik 1Z skrzynia szarpie w przedziale obrotów od 2 tys do 2,5 tys na prawie każdym biegu.
Mechanik moze i ogarnięty ,ale na pewno nie w tych autach i ich typowych bolączkach

Taką "trafną "diagnozę ,mógł postawić tylko ktoś nie mający zielonego pojęcia o tym aucie i jego standardowych wręcz problemach z nastawnikiem

Zapomnij o skrzyni ,bo masz dobrą ,a tak na marginesie ,to strzelił byś sobie niezłego babola , zakładając krótką skrzynię od TD ...ciekawe jaką byś miał minę po wymianie tej skrzyni ,jak by ci dalej szarpało ,kikaset złotych poszło by w błoto ... widok miny mechanika po tej robocie bezcenny :mrgreen: Był kiedyś u mnie gościu ,który o mały włos nie zrobił takiej głupoty ze zmianą skrzyni ...tak mu podobni "znawcy " doradzili :roll: na szczęście trafił do mnie i nie wyrzucił w błoto kikuset złotych ,wystarczyło wyczyścić mu indukcyjny nastawnik i "popsuta "skrzynia się naprawiła 8-) . Nastawnik potencjometryczny ci się kończy,a nie skrzynia ...wpadnij to ci w 5 minut przełożę nastawnik na sprawny ,to zobaczysz czy to skrzynia