[80 B4 2.0 ABK] Sprzęgło
[80 B4 2.0 ABK] Sprzęgło
Witam!
Mam pytanie. Szykuje mi się do wymiany sprzęgło, t.j szarpie i często przy szybkiej zmianie biegów czuję jak zaciąga a ponadto dochodzi dość głośny szum łożyska oporowego.
Pytanie brzmi: jak się do tego zabrać? Trzeba wywalić cały silnik, czy lepiej zabrać się od skrzyni. Może ktoś posiada opis czynności, jak dobrać się do tego sprzęgła?
Będę wdzięczny za porady.
Mam pytanie. Szykuje mi się do wymiany sprzęgło, t.j szarpie i często przy szybkiej zmianie biegów czuję jak zaciąga a ponadto dochodzi dość głośny szum łożyska oporowego.
Pytanie brzmi: jak się do tego zabrać? Trzeba wywalić cały silnik, czy lepiej zabrać się od skrzyni. Może ktoś posiada opis czynności, jak dobrać się do tego sprzęgła?
Będę wdzięczny za porady.
-
- Forum Audi 80
Witam u siebie również wymieniałem sprzęgło koszt docisku sasch do Mojego audi silnik ABK 360 zł brutto cena z zeszłego roku wrzesień.No + tarcza do kompletu z tego co sie orientowałem to ceny chyba od 100 zł ale nie polecam najtańszych tarcz. U mnie nie było potrzeby wymieniać tarczy poprzedni własciciel to zrobił jak sie okazało siedziała nowiutka
Ps każda wymiana udokumentowana stąd zdjęcia
Ps każda wymiana udokumentowana stąd zdjęcia
Chłopaki słuchajcie? Czy naprawdę tylko ten sachs wchodzi w rachubę. Drogie to trochę cholera:-(
Wczoraj na Allegro przyglądałem się sprzęgłom. Chodzą tam w granicach 3-5 stów. Myślicie, że to będzie lipa?
Powiem, że niektóre części do tego modelu są masakrycznie drogie. Starę co prawda auto-ale ceny części niektórych to kosmos, np: przepływomierz, który też niedawno wymieniałem.
Dobrze, że poradziliście mi jak je samemu wymienić, mechanior woła za to 2,5 stówki. :shock:
Wczoraj na Allegro przyglądałem się sprzęgłom. Chodzą tam w granicach 3-5 stów. Myślicie, że to będzie lipa?
Powiem, że niektóre części do tego modelu są masakrycznie drogie. Starę co prawda auto-ale ceny części niektórych to kosmos, np: przepływomierz, który też niedawno wymieniałem.
Dobrze, że poradziliście mi jak je samemu wymienić, mechanior woła za to 2,5 stówki. :shock:
dokladnie to :mrgreen:Tomek pisze:Witam
Jak to jest kpl. sprzęgło Sachs o nr. 3000-181-001 i cena jest 636zł to jest to bardzo dobra cena. Sprzęgło do modelu ABK jest ogólnie drogie.
[ Dodano: 2007-02-05, 18:59 ]
znalazłem sachsa za 599zl ale czy 3000-181-001 tylko to jest czy moge miec inne sprzeglo