[Coupe q NG] Synchronizator wstecznego biegu
[Coupe q NG] Synchronizator wstecznego biegu
Witam. Mam problem z wbiciem wstecznego biegu. Najprawdopodobniej wina synchronizatora ( poprzedni wlasciciel chyba nie robil tego starannie ) Strasznie zgrzyta;/ czasem nawet przy bardzo powolnym wbijaniu biegu.
Audi Coupe Quattro 2.3 89r.Jaki bylby orientacyjny koszt naprawy i czy trzeba zrzucać skrzynie??? Duzo zabawy jest z wymiana synchronizatora?
z góry dzięki za info.;]pozdrowienia
Audi Coupe Quattro 2.3 89r.Jaki bylby orientacyjny koszt naprawy i czy trzeba zrzucać skrzynie??? Duzo zabawy jest z wymiana synchronizatora?
z góry dzięki za info.;]pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 01 lut 2010, 10:02 przez MaroAudi, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
MaroAudi,Upewnij się że sprzęgło się nie "kończy".Jeśli mimo sprawnego sprzęgła problem występuje
Dwie metody:
1.Wymiana skrzyni na inną używaną , nie taką która leży pod płotem tylko taką która jest w aucie i można się nim przejechać , sprawdzić jej sprawność.Lub zakup od osoby zaufanej czy dającej gwarancje.Od 300zł sama skrzynia.
2.Zrzucenie skrzyni,rozpołowienie weryfikacja wymiana wszystkiego co się kwalifikuje w skrzyni skoro już ja remontujemy i otwieramy).Stosunkowo niewiele warsztatów to wykonuje , jeszcze mniej w sposób zadowalający.Taka naprawa poniżej 1000zł świadczy o skłonnościach masochistycznych mechanika
Dlaczego?Bo jak ktoś się decyduje na remont/wykonanie naprawy skrzyni biegów to musi dać na to gwarancje.
Dwie metody:
1.Wymiana skrzyni na inną używaną , nie taką która leży pod płotem tylko taką która jest w aucie i można się nim przejechać , sprawdzić jej sprawność.Lub zakup od osoby zaufanej czy dającej gwarancje.Od 300zł sama skrzynia.
2.Zrzucenie skrzyni,rozpołowienie weryfikacja wymiana wszystkiego co się kwalifikuje w skrzyni skoro już ja remontujemy i otwieramy).Stosunkowo niewiele warsztatów to wykonuje , jeszcze mniej w sposób zadowalający.Taka naprawa poniżej 1000zł świadczy o skłonnościach masochistycznych mechanika
Dlaczego?Bo jak ktoś się decyduje na remont/wykonanie naprawy skrzyni biegów to musi dać na to gwarancje.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2010, 13:05 przez luk_OP_Q89, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
- hakanos007
- Forum Audi 80
kolego to nie duży fiat i w autku powinno chodzić wszystko jak należy a nie kombinować moim zdaniem.Potem problemy docisk w dupę dostanie-przypalisz łopatki docisku łożyskiem.Miałem takie przypadki dwa razy i wtedy wymiana całego sprzęgła.Po to jest tłoczek hydrauliczny żeby nic samemu nie podciągać.zwierzak213a2 pisze:przy sterowaniu hydraulicznym mozna zalozyc zawsze dluzszy kruciec przy silowniku i sprzeglo podciagniete :mrgreen: