Witam wszystkich .
Mam pytanie temat na forum przerabiany kilkukrotnie ale brak konkretów.Otoz w mojej butelce Audi 80 b4 1.9 TDI 1994 r silnik 1Z,automat szukam do niej skrzyni automatycznej, wiadomo że do diesla nie są tak dostępne jak do benzyny.
Skrzynia automatyczna wg oznaczeń AEG .O jakich oznaczeniach z passata b5 i audi a4b5 1.9 będzie odpowiadała skrzynia automatyczna. Czy ktoś z was przerabiał ten temat. Nie wiem jakie oznaczenia będą odpowiadały z tych modeli do mojego auta, na forum pisze że jedynie flansze trzeba zrzucić że starej i założyć do zakupionej.
Pozdrawiam.
Wymiana skrzyni automatycznej
Re: Wymiana skrzyni automatycznej
mam automat z 1Z audi 95r auto było rozbite skrzynia leży już trzeci rok wymontowana razem z konwerterem ale musiałbym sprawdzić jaki kod posiada jeśli oczywiście był byś zainteresowany
oznaczenie skrzyni którą posiadam to CLF
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jeśli jest sprawna podaj nr na priv
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
Nie wiem jak przy automacie ale w manuału skrzynia z B5 pasuje normalnie pod silnik bez żadnych flanszy ( nawet 6b ) problemem są inne mocowania łap, ale do ogarnięcia.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Łapy najmniejszy problem kwestia skrzyni czy da się położyć bez komputera skrzyni o tych samych oznaczeniach
Dodano po 51 sekundach:
Z passata b5
Dodano po 51 sekundach:
Z passata b5