Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 RU] AC/BC Problem

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3 1.8 RU] AC/BC Problem

Post autor: KLAKSON » 21 mar 2009, 12:23

Witajcie. Mam problem odnośnie mojego AC/BC. Na początku dodam iż moje auto jest na gaźniku i nie ma możliwości podłączenia spalania :cry: . Pytanie 1 : Skąd BC bierze dane ile km się zrobi na baku :?: (druga opcja od góry w BC), ponieważ u mnie jak na to ustawie i wcisnę reset pojawia się 0 i jak jadę skala rośnie do 2000 i koniec, cały czas już na tym pozostaje. :-/ 2 : Dlaczego mój AC nie pokazuje mi kontrolki rezerwy :roll: :?: Wczoraj wyjeździłem całą wachę i nawet raz się nie odezwał. Zatankowałem 4 litry paliwa i ustawiłem wskazówkę tak jak było napisane na forum. AC dalej nic nie zgłasza komunikatu. Tak samo tym pokrętłem od BC zjechałem na sam dół i wydaję mi się, że powinno być migające L lub samo 30, że już mało jest w baku. A mój BC pokazuje mi najmniejszą wartość to 850 jakieś... Dlaczego tak :roll: . Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc, radę

Awatar użytkownika
king86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: king86 » 21 mar 2009, 17:06

Wiec co do odpowiedzi na 1 pytanie to BC pobiera informacje z wskażnika poziomu paliwa oraz majac już dane z ECU o spalaniu jakoś to tam dzieli i daje nam wynik jaka ilość kilometrów możemy jeszcze przejechać

Myślę że jeżeli jest brak sygnału z ECU to BC wariuje i pokazuje takie głupoty .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl