audi 80 b4[1z]problem elektryka od licznika...
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
audi 80 b4[1z]problem elektryka od licznika...
witam dzis zdarzyło mi sie cos nieprzyjemnego. tzn probowałem uruchomic wentylator ale niestety podmieniłem rezystor i nic niedaąło nawet blaszki podginałem cos odpowiadaja za predkosc wentylatora i nie uruchomiełem tego. poznie na siłem poprawiałem tylna wycieraczke. pozniej ruszyłem samochod aby zaprowadzic do garazu i polowie drogi ujawnił sie dym z pod deski. ale po zgaszeniu silnika i odpieciu akumulatora wszystko ustało teraz kwestia co sie zjarało.... bo niedziała zegarek na liczniku i brak zasilaniu na radiu i swieci mi sie kontrolka oleju jak go zapale...... według mojego zawodu mechanicznego powinien bezpiecznik sie spalic a nie ze zaraz dym mi sie pojawił.... ale najblizszym czasi ebedzie sprawdział licznik czy sie sciezki w nim niespaliły jak bedzie wporzadku to gdzie jeszcze cos szukac.... oczywiscie jeszcze tylna wycieraczka niedział a działa wczoraj jak jezdziłęm w ulewny dzien...
-
- Forum Audi 80
dzikx pisze:najpierw należało sprawdzić bezpieczniki i czy działa na krótko jak i czy napięcie jest, mogłeś źle podgiąć przełącznik itp A co z wycieraczką ?tam też odłączyć sprawdzi czy dochodzi prąd czy na krótko działa ( mogła się zapiec ) powoli spokojnie nie na szybko i skróty,
problem to tkwi w tym ze miałem zwarcie kabli od szyberdachu. spalilo wiazke ale to juz naprawiłem wstawiajac inna...
teraz kwestia tego ze mi spaliło dwa kable co ida od brazowej prostokatnej kostki kolor kabli to czerwono niebieski i brazowo zołty. niewiem gdzie bo zrobiłem bład i teraz niewiem gdzie je mam podłaczyc.... bo na brazowo zołtym jest plus w na tym drugim niesprawdziłem...
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
nie bardzo ale ja widac jak zdejmiesz polke pod kierownica...Piotrekdriver1 pisze:Możesz cyknąć zdjęcie tej kostki?
na ta kostka jeszcze jest kilka kostek...
ale chciałbym wiedziec gdzie ida kable od zielonej wtyczki tam 3 przewody.. szczegolnie jeden czerwono niebieski....on jest pierwszy z skraja , bede wdzieczny... aby ktos mi namierzył...
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
jeszcze inna wtyczka niema tego kształtu.... jest koloru zielonego ale to jest takie płaskie i tam wchodzi brazowy z krancowek drzowych dwa kable brazowo niebieski i jeden kabel czerwono niebieski.. ten kabelek ostatni idzie włąsnie do brazowej prostokatnej wtyczki co znajduje sie kolo kolumny kierowniczej....Piotrekdriver1 pisze:Czerwono-niebieski z małej wtyczki zielonej idzie do szyberdachu i tam jest zakończony czarną wtyczkąJeżeli mówisz że w okrągłej wtyczce jest też brązowo żółty i czerwono niebieski to duża okrągła zielona złączka.
[url=http://images75.fotosik.pl/820/6c1c134d7b7d9081m.jpg]Obrazek[/URL]
[ Dodano: 2016-08-16, 17:45 ]
Pewnie występowały dwa kolory małych kostek
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
tak dobrze mowisz brazowy jest masa z krancowek... namierz mi gdzie idzie kabel czerwono niebieski znajduje sie pod drugiej stronie wtyczki na srodku ida dwa kabelki brozowo niebieski do centralki zamykania drzwi...Piotrekdriver1 pisze:Zaczynam kojarzyć tą kostkę zieloną.Kolory kabli zmieniają się z drugiej strony wtyczki na kolory czarne?
Jeżeli to ta wtyczka to kable lecą do lampki środkowej.Na brązowo żółtym nie może tam być +12V tylko masa z krańcówek po otwarciu drzwi.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub