[B4 All] Auto check mini check i Bord Computer co i jak??
[B4 All] Auto check mini check i Bord Computer co i jak??
:mrgreen: Witam Wszystkich Piszę bo mam pytanie a nie znalazlem odpowiedzi, Mam 2 pary zegarów do mojej v6 oryginalne mają Auto check i wtyczkę 26 pinową Nowe mają BC i MC z wtyczkami 10 i 14 pinowymi moje pytanie brzmi co jak i gdzie podlączyć żeby to dobrze działało przy manetce mam 4 kable podłączyłem je do wtyczki 10 pinowej i został mi jeden żółty przewód( chyba jest to sygnał spalania który mam wziąć z ecu?) czy nie ma go we wtyczce 26 pinowej??? czy Ac nie da siępołączyć z modułem Bc zeby wywalić Mc?? co i z kąd wziąć do podłączenia wtyczki 14 pinowej żeby dziłalo. Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Czyli chcesz podłączyć MC/BC zamiast AC? Jeśli masz 14 pinową wtyczkę od MC to ucinasz wtyczkę od AC w swoim aucie i łączysz kolorami. Będzie Ci zapewne brakowało kabli białego od radia i dwóch od włączonych świateł bo AC nie ma funkcji przypominania a ich niewyłączeniu podczas wysiadania. Kilka kabli zostanie ale tym się nie martw.
Ale pewnie jeśli miałeś AC to masz dodatkowy moduł brzęczyka gdzieś pod kierownicą więc nie musisz koniecznie podłączać tych kabli do MC.
PS. nie chcesz sprzedać modłów wykrywających przepalone żarówki od AC? Bo ja ostatnio przerobiłem u siebie MC na AC/BC... Jak coś pisz na PW.
[ Dodano: 2010-05-15, 09:23 ]
[ Dodano: 2010-05-15, 10:03 ]
Znalazłem zdjęcie gdzie u siebie znalazłem żółty przewód spalania.
Ale pewnie jeśli miałeś AC to masz dodatkowy moduł brzęczyka gdzieś pod kierownicą więc nie musisz koniecznie podłączać tych kabli do MC.
PS. nie chcesz sprzedać modłów wykrywających przepalone żarówki od AC? Bo ja ostatnio przerobiłem u siebie MC na AC/BC... Jak coś pisz na PW.
[ Dodano: 2010-05-15, 09:23 ]
U mnie zółty był z tyłu czarnej kostki obok kolumny kierowniczej, tak jak na zdjęciu ze strony 18 poradnika Sylwiastego (ACBC_Audi80_B3B4.pdf http://www.mediafire.com/?ejcgegzdmii ).Dimont pisze:został mi jeden żółty przewód( chyba jest to sygnał spalania który mam wziąć z ecu?) czy nie ma go we wtyczce 26 pinowej???
[ Dodano: 2010-05-15, 10:03 ]
Znalazłem zdjęcie gdzie u siebie znalazłem żółty przewód spalania.