[B3 1.8 JN] Autocheck
[B3 1.8 JN] Autocheck
Witam
Mam w swojej B3 Autocheck'a i gdy włączę stacyjkę to od razu zapala mi się na wyświetlaczu napis BREMSELICHT nie wiem czy dobrze napisałem. Oczywiście jak odpalę silnik i włączę światła to napis znika i pojawia się na chwile OK i też gasnie. Tak ma być czy nie bo gdzieś widziałem że te bremselich oznacza przekroczoną prędkość.
Mam w swojej B3 Autocheck'a i gdy włączę stacyjkę to od razu zapala mi się na wyświetlaczu napis BREMSELICHT nie wiem czy dobrze napisałem. Oczywiście jak odpalę silnik i włączę światła to napis znika i pojawia się na chwile OK i też gasnie. Tak ma być czy nie bo gdzieś widziałem że te bremselich oznacza przekroczoną prędkość.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
według translatora google oznacza światło stopuFatman94 pisze:bremselich oznacza przekroczoną prędkość.
http://translate.google.pl/#de/pl/BREMSELICHT
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
to znaczy ze masz wszystko wporzadku, bez paniki albo masz fabryczna ori instalacje, albo ktos ci zrobil ja pod ori,Fatman94 pisze:gdy włączę stacyjkę to od razu zapala mi się na wyświetlaczu napis BREMSLICHT nie wiem czy dobrze napisałem. Oczywiście jak odpalę silnik i włączę światła to napis znika i pojawia się na chwile OK i też gasnie. Tak ma być czy nie
ten system ma takie zadanie abys przed ruszeniem auta skontrolowal swiatla hamowania
brems - hamulce
licht - swiatla
czyli swiatla hamowania
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
nieFatman94 pisze:czy jezeli mam autochck'a to przy właczaniu zapłonu powinna sie swiecic ta mała kontrolka od oleju??
sprawdz kabelki przy czujnikach oleju lub same czujniki, czy czasem nie sa uszkodzone, ewentualnie je wymien, jeden znich podaje mase na AC drugi przerwe, gdy silnik zapalony jest wtedy odwrotnie, gdy silnik ma wyzsze obroty jest znow inaczej, poczytaj troche, sa ksiazki na ten temat, oraz tematy na forum
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
wiec musisz miec w AC brak dobrego polaczenia, lub masz AC od 6cyl lub masz przelacznik na AC ustawiony w pozycji diesel
mozesz zrobic maly test zanim przekrecisz stacyjke, wcisnij przycisk na AC, nie puszczaj i wtedy wlacz zaplon, pokaza sie dwie cyfry
https://audi80.pl/b3-b4-8b-ukryte-fu ... t10502.htm
mozesz zrobic maly test zanim przekrecisz stacyjke, wcisnij przycisk na AC, nie puszczaj i wtedy wlacz zaplon, pokaza sie dwie cyfry
https://audi80.pl/b3-b4-8b-ukryte-fu ... t10502.htm
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
przeczytalem caly temat . jutro przed odpaleniem sprawdze to i zobacze co mi sie wyswietli
[ Dodano: 2013-04-15, 16:57 ]
Witam
Nacisnąłem ten guzik i powiem że autocheck wyświetlił mi 41 czyli chyba wszystko ok?? z tym autochceckiem nie jest od innego.
[ Dodano: 2013-04-16, 14:26 ]
Witam tutaj dodaje filmik na którym widać że nie świeci sie kontrolka od oleju na włączonym zapłonie zobaczcie:
tak ma być?
[ Dodano: 2013-04-15, 16:57 ]
Witam
Nacisnąłem ten guzik i powiem że autocheck wyświetlił mi 41 czyli chyba wszystko ok?? z tym autochceckiem nie jest od innego.
[ Dodano: 2013-04-16, 14:26 ]
Witam tutaj dodaje filmik na którym widać że nie świeci sie kontrolka od oleju na włączonym zapłonie zobaczcie:
tak ma być?