[2.0 ABT LPG]Błędne wskazania obrotomierza
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABT LPG]Błędne wskazania obrotomierza
Witam wszystkich klubowiczów!
Mam mały problem i potrzebuję pomocy. Jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 80 b4 z silnikiem 2.0 ABT. Do tej pory nic większego się nie działo, a ostatnio zauważyłem, że na rozgrzanym silniku obrotomierz pokazuje bardzo niskie obroty, prawie zerowe mimo iż silnik pracuje normalnie. Na zimnym jest ok. Nie wiem co może być przyczyną. Może ktoś mógłby mi pomóc, bo nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Mam mały problem i potrzebuję pomocy. Jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 80 b4 z silnikiem 2.0 ABT. Do tej pory nic większego się nie działo, a ostatnio zauważyłem, że na rozgrzanym silniku obrotomierz pokazuje bardzo niskie obroty, prawie zerowe mimo iż silnik pracuje normalnie. Na zimnym jest ok. Nie wiem co może być przyczyną. Może ktoś mógłby mi pomóc, bo nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2013, 12:52 przez kwiatuszek_as, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Na początek zapoznaj sie z tym
_uwaga
a pózniej z tym może znajdziesz odpowiedz na swój problem
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... vt5314.htm
_uwaga
a pózniej z tym może znajdziesz odpowiedz na swój problem
https://audi80.pl/najczesciej-zadawa ... vt5314.htm
-
- Forum Audi 80
dzisiaj wymontowałem ten obrotomierz i polutowałem tam gdzie widzialem cos podejrzanego nie wiem czy to pomogło ale jest juz ok zobaczymy jak długo jedyne co sie przez to naprawilo to wskaznik temperatury
[ Dodano: 2013-04-08, 20:31 ]
jeszcze takie pytanie kwiatuszek_as jakie masz obroty na rozgrzanym silniku kiedy auto chodzi na lpg?
[ Dodano: 2013-04-08, 20:31 ]
jeszcze takie pytanie kwiatuszek_as jakie masz obroty na rozgrzanym silniku kiedy auto chodzi na lpg?
-
- Forum Audi 80