[80 B4 avant 1,9 tdi] brak dźwięku włączonych świateł
[80 B4 avant 1,9 tdi] brak dźwięku włączonych świateł
witam
zastanawiam się czy powinien być dźwięk przypominający o włączonych światłach gdy się wyjmie kluczyk ze stacyjki i otworzy drzwi. w mojej poprzedniej B3 było, a tu nie ma. gdzie się znajduje ów "głośniczek" i jak mogę rozwiązać ten dylemat. proszę o info. i dzięki
zastanawiam się czy powinien być dźwięk przypominający o włączonych światłach gdy się wyjmie kluczyk ze stacyjki i otworzy drzwi. w mojej poprzedniej B3 było, a tu nie ma. gdzie się znajduje ów "głośniczek" i jak mogę rozwiązać ten dylemat. proszę o info. i dzięki
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
]Benito pisze:zastanawiam się czy powinien być dźwięk przypominający o włączonych światłach gdy się wyjmie kluczyk ze stacyjki i otworzy drzwi. w mojej poprzedniej B3 było, a tu nie ma. gdzie się znajduje ów "głośniczek" i jak mogę rozwiązać ten dylemat. proszę o info. i dzięki
Dokładnie mnie w B3 zapala sie lampka i ten dźwięk taki pisk ale jak to działa jestem bezradny
-
- Forum Audi 80
Może lektura tego tematu pomoże rozwiązać ten problemSławek320 pisze:....Dokładnie mnie w B3 zapala sie lampka i ten dźwięk taki pisk ale jak to działa jestem bezradny
viewtopic.php?t=8697&highlight=brz%EAczyk
Audi 80 Klub Polska :: Zobacz temat - Brzęczyk przy otwieraniu drzwi
Pozdr. Adam
a jednak stacyjka. gdy włącze światła, wyjmę kluczyk ze stacyjki i otworze drzwi to brzęczek działa jednak żeby się odezwał muszę delikatnie poruszać w stacyjce na wyłączonym zapłonie. czy da się to jakoś zrobić bo samej stacyjki nie chcę wymieniać, nie chcę nosić przy sobie pęku kluczy, jeden wystarczy.
niezupełnie tak jest że jak lampka działa to wyłącznik drzwiowy jest sprawny. wyłącznik w drzwiach kierowcy posiada 2 styki z czego 1 jest do oświetlenia a 2 do sygnalizacji włączonych światełpilocik69 pisze:Jesli Ci sie lampka zaplala w momencie jak otworzysz drzwi to winy trzeba szukac dalej, mozliwe ze nie obejdzie sie bez wymiany tego brzeczyka i tak jak koledz wczesniej mowili w B4 jest onmmiedzy zegarami takie male krateczki.
Benito w b4 można wymienić samą kostkę stacyjki (same styki) ale najpierw spróbuj nasmarować stacyjkę bo może się po prostu zacina