Witam Serdecznie,
Nie mogę się uporać z niedziałającymi światłami mijania i drogowymi, sprawdziłem bezpieczniki, żarówki, wszystko okej, podpinalem na kostce przełącznika zespolonego kabelkiem aby sprawdzić czy się załączają i działają, więc myślałem że to przełącznik - kupiłem nowy (firmy Topran) i problem występuje dalej, na koniec doszedłem do wniosku że to wina może leżeć w stacyjce, tylko teraz pytanie który pin stacyjki jest odpowiedzialny za załączanie świateł po przekręceniu kluczyka. Ewentualnie czy jest inna przyczyna tej usterki.
(oczywiście szukałem na forum schematów stacyjki jak i podobnego problemu - jeśli jest gdzieś taki temat rozwiązany to proszę o odesłanie mnie tam)
Pozdrawiam
[B4 2.0 ABT] Brak świateł mijania jak i drogowych
[B4 2.0 ABT] Brak świateł mijania jak i drogowych
Ostatnio zmieniony 16 lip 2017, 10:37 przez Sargon005, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
A działa mignięcie długimi?? (manetka do siebie) , wróć do manetki zobacz czy na kablu czarno żółtym jest napięcie po zapłonie a jak jest czy wychodzi napięcie na zółtym (mijania) i na biało/czarnym (drogowe)
Ale skoro w pierwszym poście na krótko działają bo tak piszesz o ile dobrze łączyłeś czorno/zółty z zółtym i czarno/zółty z biało/czarnym i nowa manetka o ile sprawna wina leży w uszkodzeniu złącza piny za luźne. Nie są czasem przepalone??
Ale skoro w pierwszym poście na krótko działają bo tak piszesz o ile dobrze łączyłeś czorno/zółty z zółtym i czarno/zółty z biało/czarnym i nowa manetka o ile sprawna wina leży w uszkodzeniu złącza piny za luźne. Nie są czasem przepalone??