[B4 2.0 ABK] czujnik temperatury zewnetrznej, pomocy !
[B4 2.0 ABK] czujnik temperatury zewnetrznej, pomocy !
witam potrzebuje pomocy . dzis wyciglem z audi 80 wyswietlacz temperatury
poniewaz te auto na szrocie mialo lekko rozbity przud to troche sie musilem na meczyc zeby znales czujnik temperatury zew... i mam pytanko czy on wyglada tak jak na tym zdjeciu ???
mam nadzieje ze to jest to .
drugie moje pytanko panowie ,jesli moglibyscie mi pomuc jak mam to wszystko zalozyc krok po kroku bo ja troche blady w tych sprawach jestem ,a bardzo mi zalezy na tym wyswietlaczu .
poniewaz te auto na szrocie mialo lekko rozbity przud to troche sie musilem na meczyc zeby znales czujnik temperatury zew... i mam pytanko czy on wyglada tak jak na tym zdjeciu ???
mam nadzieje ze to jest to .
drugie moje pytanko panowie ,jesli moglibyscie mi pomuc jak mam to wszystko zalozyc krok po kroku bo ja troche blady w tych sprawach jestem ,a bardzo mi zalezy na tym wyswietlaczu .
Ostatnio zmieniony 01 paź 2010, 22:43 przez bossy1988, łącznie zmieniany 2 razy.
https://audi80.pl/80-90-all-wyswietl ... t14350.htmmotowalus pisze:nie marudz tylko poszukaj dokladnie. w dziale warsztat jest dokladny manual jak to zrobicbossy1988 pisze: widze ze jestem zdany na szukanie w 1000 postach jak sie to montuje ........
przeczytaj ten temat (tylko cały i dokładnie!), na końcu są też moje wpisy (obecnie tez walczę z wyświetlaczem, może moje próby ci pomogą w czymś) - znajdziesz tam wszystko co trzeba wiedzieć.
Co od wyświetlacza to szczerze powiem że nie jestem na 100% pewien czy to wyświetlacz temperatury czy nie (raczej wygląda mi to na wyświetlacz od automatu, ale mogę się mylić - wyświetlacz temperatury powinien mieć 5 przewodów -
- Pin 1, przewód szary - przewód prędkości
- Pin 2, przewód żółty - od czujnika temperatury
- Pin3, przewód zielony - masa
- Pin 4, przewód brązowy - zasilanie w napięcie ze ściemniacza podświetlenia
- Pin 5, przewód biały - zasilanie w napięcie po stacyjce
a Twój ma tylko cztery, ale wszytko i tak dokładnie znajdziesz w tym temacie co wyżej dałem)
dzieki za link z pomocom do montarzu, wlasnie ja mam takie same obawy ,tak jak kolega napisla wyzej ze to morze byc od zmiany bieguw. i tak morze byc dlatego ze na tym poscie co mi podlaes jest mowa o 5 kablach do podpiecia a ja mam tylko 4 hm......... i prawie zaden kolor kabli sie nie zgadza z tamtymi .moje kable majom nastepujecae kolorki : niebieski z czrnym , niebieski z siwym , brazowy , i czrny . a w tamtym poscie co mi podales mowa jest o innych kolorach .... jesli to wyswitlacz bieguw to nie bedzie dzialal .
ale jak by ktos z was mial na sprzedaz caly wyswietlacz z wiazkom to kupuje
to weź może i podepnij czujnik temperatury i wyświetlacz na krótko do aku (tak jak ja podpinałem z pomocą kolegów - masz opisane w tamtym temacie - ogólnie prosta sprawa - jak nie zadziała to znaczy ze to nie ten wyświetlacz - i chyba szlag go nie trafi?)bossy1988 pisze:dzieki za link z pomocom do montarzu, wlasnie ja mam takie same obawy ,tak jak kolega napisla wyzej ze to morze byc od zmiany bieguw. i tak morze byc dlatego ze na tym poscie co mi podlaes jest mowa o 5 kablach do podpiecia a ja mam tylko 4 hm......... i prawie zaden kolor kabli sie nie zgadza z tamtymi .moje kable majom nastepujecae kolorki : niebieski z czrnym , niebieski z siwym , brazowy , i czrny . a w tamtym poscie co mi podales mowa jest o innych kolorach .... jesli to wyswitlacz bieguw to nie bedzie dzialal .
szoton, to weź może i podepnij czujnik temperatury i wyświetlacz na krótko do aku (tak jak ja podpinałem z pomocą kolegów - masz opisane w tamtym temacie - ogólnie prosta sprawa - jak nie zadziała to znaczy ze to nie ten wyświetlacz - i chyba szlag go nie trafi?)
szybciutko teraz pobieglem i to podlonczylem na krutko ,efekt taki ze wyswietlacz dziala i go szlak nie trafil hmmmm i teraz co dalej ???
tutaj kolega muwi ze tez sa z czterema kablami, a od czujnika ile ma isc kabli ? uff juz sie pogubilem z tym wszystkim hehe
dzieki za wasze odpowiedzi :mrgreen:
szybciutko teraz pobieglem i to podlonczylem na krutko ,efekt taki ze wyswietlacz dziala i go szlak nie trafil hmmmm i teraz co dalej ???
tutaj kolega muwi ze tez sa z czterema kablami, a od czujnika ile ma isc kabli ? uff juz sie pogubilem z tym wszystkim hehe
czyli co? pokazał temperaturę w *C? Jeżeli tak no to gicior, masz farta - to ten wyświetlacz.bossy1988 pisze:szybciutko teraz pobieglem i to podlonczylem na krutko ,efekt taki ze wyswietlacz dziala i go szlak nie trafil hmmmm i teraz co dalej ???
Od czujnika powinny iść dwa kable - jeden do wyświetlacza a drugi to masa. ( u mnie od czujnika wychodzą dwa ale już z kostki do której jest wpięty czujnik wyłażą trzy - tak jakby 2 masy :shock: )
Jedno pytanko.Z jakiej części licznika ten wyświetlacz był wymontowany?
Jak był ustawiony?-pion czy poziom?
Temperatura w zegarach jest między obiema tarczami poziomo na samym dole.Jeśli ten był wymontowany z pionu obok zegarów to jednak będzie biegowy.
Tak teraz looklem i jednak może był też w poziomie ale z automatu.
[ Dodano: 2010-10-01, 20:32 ]
Tak mi się pokiełbasilo z zegarami C4
[ Dodano: 2010-10-01, 20:38 ]
Jeszcze zaglądałem i chyba wszystkie od temperatury mają żółte kostki :roll:
Temperatura w zegarach jest między obiema tarczami poziomo na samym dole.Jeśli ten był wymontowany z pionu obok zegarów to jednak będzie biegowy.
nie wyswietli temperatuyry tylko zaswiecilñ sie na czerwono .z mojego czujnika wychdzom 3 kable i 3 brazowe z bialym ..........
[ Dodano: 2010-10-01, 20:48 ]
byl zamontowany poziomo na dole zegarow
[ Dodano: 2010-10-01, 20:48 ]
byl zamontowany poziomo na dole zegarow