[B4 2.0 ABK] czujnik temperatury zewnętrznej
[B4 2.0 ABK] czujnik temperatury zewnętrznej
Witam serdecznie, czy możecie mi powiedzieć gdzie znajduję się ten czujnik w tym modelu. Wersja z climatronikiem. Szukałem wszędzie. Koło chłodnicy, pod podłużnicami itd...nigdzie go nie widzę...chyba, że wygląda on jakoś inaczej. Będę wdzięczny za poomoc
Wyskakuje mi błąd jeśli dobrze pamiętam G17 - czujnik temperatury zewnętrznej ...przez to raz klimatyzacja działa normalnie....raz cały czas leci powietrze o stałej temperaturze...oczywiście wszystkie silniki plus climatronic zregenerowany....to pytanie jak to w takim razie działa skoro go mogę nie mieć.
https://audi80.pl/topics74/allhow-t ... 48,390.htm
Chyba w b4 były też inne we wlocie do nagrzewnicy stosowane. Takie metalowe okrągłe. Musisz zdjąć filtr kabinowy albo siatkę z wlotu na podszybiu i będzie go widać.
A skąd pewność że jest ten drugi zepsuty? Bo klima na jednym tak samo będzie działać
Chyba w b4 były też inne we wlocie do nagrzewnicy stosowane. Takie metalowe okrągłe. Musisz zdjąć filtr kabinowy albo siatkę z wlotu na podszybiu i będzie go widać.
A skąd pewność że jest ten drugi zepsuty? Bo klima na jednym tak samo będzie działać
Witam...dzisiaj z mechanikiem przesiedziałem w kanale i zero rezultatów...brak tego czujnika i wiązki. Komputer wywala jego błąd....czy ten czujnik ma związek z climatronikiem?? co od czasu do czasu klimatyzacja działa mi normalnie...raz leci chłodne powietrze raz cieple....teraz regulacja temperatury w ogole nie pomaga...ciagle stala tempereatura leci..napisze tylko ze silniczki zregenerowane od klap (wszystkie) climatronic też będę wdzięczny za pomoc.