[all b4] dodatkowe zegary
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na ciśnienie nie ma co patrzeć bo bańka nie wkręcona, uszkodziłem bańke, więc nie montowałem jej. Szukam drugiej i wtedy zamontuje i podłącze ciśnienie oleju. mnie tez dziwi ta temperatura bo każdy pisze , że ma temperature oleju rzędu 80-90 stopni, a u mnie ponad 100 po przejechaniu kilku kilometrów trasy z prędkością 160 a dalej to juz normalnie 90-120 a na koniec teren zabudowany i 50-60 km/h to powinno go troche wystudzić
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
130 to sporo. Znajomy ma nissana 370z to tam niekiedy ma taka temperaturę ale zazwyczaj poniżej 120 się utrzymuje.A jak wiadomo taki samochód to inna moc, inna jazda no i ogólnie inna bajka. Ja bym na twoim miejscu sprawdził czujnik, poziom oleju i jego ciśnienie bo te rzeczy mogą wpłynąć na temperaturę oleju.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Olej sprawdzam zawsze i utrzymuje się na gornej części bagnetu zakończonej tymi "kropeczkami" Czujnik z EPS,a więc chyba dobry, nigdy z nimi problemu nie miałem. Chyba, że te miejsce w którym jest zamontowane to może i tam jest taka temperatura.hudy pisze: Ja bym na twoim miejscu sprawdził czujnik, poziom oleju i jego ciśnienie bo te rzeczy mogą wpłynąć na temperaturę oleju.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Szukam bańki i będę wiedział, bo nie mam manometru żeby sprawdzić, a tak jak wykręcę czujnik to i wstawię bańke.hudy pisze: A ten króciec od czego masz zamontowany?
Króciec jest z A4. Na allegro jest tego trochę , tylko tez i róznią się niektóre z innych modeli vag'a. Jak już to tylko aby miał wyjście na czujnik temperatury i wyjście do nagrzewnicy.
Podgrzewacz 1
Podgrzewacz 2
Podgrzewacz 3
Podgrzewacz 4