[B3] Jak sprawdzić czy działa licznik pod aku ??
- Audi Sport
- Forum Audi 80
[B3] Jak sprawdzić czy działa licznik pod aku ??
Witam. Jak sprawdzić czy działa licznik podłączając go pod aku ?? Chodzi mi konkretnie pod który pin podpiąć masę a pod który +.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W download masz opis testowania prędkościomierza: http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... fo/id,109/
tam są opisane styki prędkościomierza.
tam są opisane styki prędkościomierza.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Audi Sport, sorry źle zrozumiałem twoją pierwszą wiadomość. Myślałem że chcesz sprawdzić szybkościomierz.
Możesz podać prąd bezpośrednio do żarówek. Tylko lewa i prawa strona są odseparowane. Na foto zaznaczyłem które złącze żarówki to jest plus a które minus. Dodatkowo zaznaczyłem miejsca w kostkach do których są one podłączone.
Tylko pamiętaj że na foto jest wewnętrzna strona płyty gdy będziesz podłączał z drugiej strony (od kostek) musisz sobie "obrócić" miejsca podłączeń bo będą inne.
gimi, może spalił się potencjometr od regulacji jasności albo ta słynna ścieżka na płycie liczników. Jeśli rozebrałbyś liczniki to mógłbyś zlokalizować miejsce gdzie się spaliła.
Możesz podać prąd bezpośrednio do żarówek. Tylko lewa i prawa strona są odseparowane. Na foto zaznaczyłem które złącze żarówki to jest plus a które minus. Dodatkowo zaznaczyłem miejsca w kostkach do których są one podłączone.
Tylko pamiętaj że na foto jest wewnętrzna strona płyty gdy będziesz podłączał z drugiej strony (od kostek) musisz sobie "obrócić" miejsca podłączeń bo będą inne.
gimi, może spalił się potencjometr od regulacji jasności albo ta słynna ścieżka na płycie liczników. Jeśli rozebrałbyś liczniki to mógłbyś zlokalizować miejsce gdzie się spaliła.