[80 B4] kontrolka/wskażnik rezerwy lpg
[80 B4] kontrolka/wskażnik rezerwy lpg
witam!! chciałbym sie dowiedziec czy ktos ma zamontowana kontrolke która pokazuje rezerwe lpg?? chodzi mi o to zeby na desce było "coś" co pokazywało by mi ze jade na rezerwie, jak ktos wie jak to zrobic to byłbym wdzieczny za odpowiedzi!! pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
zapwne instalacje masz nie pierwszej młodosci i masz na przełaczniku tylko 2 kontrolki zieloną i czerwona zielona to gaz a czerwona to własnie rezerwa ustawia sie ja obracajac czujnikiem przy butki w prawo lub lewo , ale jak znam te czujniki to sa badziewne i bardzo żadko działaja , sprawdz czyjnik lub podledz niech to gazownik obejży , powodzenia
najlepiej to tankuj do pelna i po kazdym tankowaniu kasuj licznik...wiedzac srednio ile Ci pali wiesz ile mozesz zrobic kilometrow a tym samym kiedy skonczy Ci sie gaz...-nie ma nic pewniejszego wg.mnie- Ja tak robie i nigdy sie nie zawiodlem a te kontrolki od rezerwy to rzeczywiscie badziewie-i w zaden sposob nie idzie tego ustawic
no to ja mam jeszcze lepszy problem bo mi licznik nie działa;] działał i nie działa, pewnie ktos km przekrecał ale mniejsza z tym! !! na poczatku tez tak robiłem i po około 280km tankowałem do pełna i wiedziałem ile mam gazu! a teraz musze wyjezdzic do konca i zobaczyc czy sie cos swieci! i tak jak wilu8 pisał mam dwie kontrolki! zobaczymy czy cos zaswieci