Witam,
wyciągnąłem licznik i teraz pare problemów:
-Foto poglądowe licznika:
-po przekręceniu zapłonu na górnym wyświetlaczu (w A4 to fis nie wiem jak tu to nazwać, chyba "check?") wyskakuje tylko "OK" nie powinno wyskakiwać więcej ikonek zanim pojawi się "OK"?
-nie ma nigdzie kontrolki oleju a od tyłu licznika brak w tym miejscu żarówki, jest (a raczej była ona zaklejona bo odkleiłem) ona zaklejona okrągłą, grubą, starą naklejką nie wiem czy fabrycznie, choć na to chyba wygląda.
Foto:
W czerwonym brak żarówki (ikonka oleju)
w zielonym brak żarówki ikonka "ANTILOCK OFF"
Czy jeśli mam ten wyświetlacz nad kontrolkami i kompem to tam jest wyświetlana ewentualnie kontrolka oleju?
-Nie nabija km/mil ale to słyszałem już jak naprawić, zębatka lub luty tak?
P.S licznik to VDO
Pozdrawiam.
[B3Q 80 NG] Kontrolki licznika Problem/Pytanie
- Bezimienny
- Forum Audi 80
- Bezimienny
- Forum Audi 80
Ok przeczytałem i w związku z tym jest problem bo nie zapala się "Brems Licht" tylko od razu "OK"
P.S Wiem że jak jest za mało paliwa to rezerwę czyli tą ikonkę dystrybutora pokazuje.
[ Dodano: 2012-03-14, 22:13 ]
No chyba nie aktualne, doszedłem że jest suwak ustawiony jest na US (no bo w sumie auto jest z US) i wtedy nie pokazuje "Brems Licht", zamontowałem licznik kliknołem pokrętło przeszło cykl, pokazało wszystkie ikonki i OK, czyli wszystko w porządku.
P.S Wiem że jak jest za mało paliwa to rezerwę czyli tą ikonkę dystrybutora pokazuje.
[ Dodano: 2012-03-14, 22:13 ]
No chyba nie aktualne, doszedłem że jest suwak ustawiony jest na US (no bo w sumie auto jest z US) i wtedy nie pokazuje "Brems Licht", zamontowałem licznik kliknołem pokrętło przeszło cykl, pokazało wszystkie ikonki i OK, czyli wszystko w porządku.