[B3] kostka stacyjki a kluczyk
[B3] kostka stacyjki a kluczyk
Nie bardzo wiem czy w dobrym dziale to umieściłem, jeśli nie to proszę modków o przesunięcie.
Mam takie pytanie ponieważ mam oryginalny kluczyk do zamków, ale do stacyjki już nie, widocznie ktoś wymieniał.
I moje pytanie brzmi czy jest możliwość przerobienia tak stacyjki żeby pasował do niej oryginalny kluczyk czy raczej trzeba wszystko wymieniać żeby był jeden do wszystkiego?
Mam takie pytanie ponieważ mam oryginalny kluczyk do zamków, ale do stacyjki już nie, widocznie ktoś wymieniał.
I moje pytanie brzmi czy jest możliwość przerobienia tak stacyjki żeby pasował do niej oryginalny kluczyk czy raczej trzeba wszystko wymieniać żeby był jeden do wszystkiego?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 12:56 przez Bożuch, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Pewnie ktoś zamiast podjechać do speca od zamków jeśli popsuła mu sie stacyjka i naprawił by ją pod ten sam klucz to kupił nowy wkład stacyjki z kluczykiem i dlatego nie pasuje.Według mnie trzeba wszystko zmieniać możesz ewentualnie podjechać do gościa co sie zajmuje naprawą zamków i spytać ale wątpie
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Szukasz jakiś zamków na szrocie może być od byle czego (dzwi) wyciagasz wkładki rozbierając ze stacyjki wyciagasz blokady (blaszki) numeryjesz w jakiej kolejności były i je zeostawiasz w spokoju w razie draki.
Te ze szrotu i pustej wkładki tak układasz te blaszki żeby na tym kluczyku co chcesz wystawały z dwóch stron lub były na zero. Po zrobieniu tak szlifujesz na zero wedłóg wkładki i gotowe.
Tam gdzie dorabiają klucze też to robią tylko drogo wychodzi.
Te ze szrotu i pustej wkładki tak układasz te blaszki żeby na tym kluczyku co chcesz wystawały z dwóch stron lub były na zero. Po zrobieniu tak szlifujesz na zero wedłóg wkładki i gotowe.
Tam gdzie dorabiają klucze też to robią tylko drogo wychodzi.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Chyba nie nie wiesz co mówisz, komplet wkładek może kosztować od 150 nawet do 300 zł.Bożuch pisze:To trochę zabawy z tym jest niestety, i może to troszkę kasy kosztować. Może lepiej poszukać na allegro używanego kompletu.
http://allegro.pl/audi-80-b3-1-8-stacyj ... 95910.html
a przerobienie jednej około 50 zl.