[All B4] Kto ma AC lub AC/BC i ori radio
[All B4] Kto ma AC lub AC/BC i ori radio
Mam pytanie do osób ,które fabrycznie posiadały AC lub AC/BC i fabryczne radio GAmma, czy pokazuje sie w okienku od AC stacja radiowa która aktualnie gra. Jezeli tak jest to miałbym prośbe aby sprawdzili które kolory kabli idące od radia (piny Clock,Enable, DATA) do jakich pinów we wtyczce przy AC.
Z tego, co się orientuję wygląda to tak, że są w radiu dwa złącza pierwsze 8- stykowe, drugie10- stykowe, ze złącza 10-stykowego: pin nr 1 przewód koloru różowo-brązowego jest podłączony do pinu nr 22 kostki AC, pin nr 2 przewód koloru szaro-różowego jest podłączony do pinu nr 21 kostki AC, pin nr 3 przewód koloru różowo-szarego jest podłączony do pinu 20 kostki AC.
Z tym wyświetlaczem działa tylko AUdi Gamma CC i stara Audi Delta CC.
Przez pewien czas trzymałem ori radio, żeby mieć ten bajerek, ale już mnie znudził, masz tam tylko info o częstotliwości, stereo i FM/AM, lub napis TAPE
Próbowałem podpiąć pod to nowszą AUdi Delte CC z Cabrio B4 (ta szeroka), ale mimo posiadania tak samo oznaczonych wyjść posługuję się innym protokołem komunikacyjnym i nie gada z Checkiem.
Przez pewien czas trzymałem ori radio, żeby mieć ten bajerek, ale już mnie znudził, masz tam tylko info o częstotliwości, stereo i FM/AM, lub napis TAPE
Próbowałem podpiąć pod to nowszą AUdi Delte CC z Cabrio B4 (ta szeroka), ale mimo posiadania tak samo oznaczonych wyjść posługuję się innym protokołem komunikacyjnym i nie gada z Checkiem.
Aha czyli gra nie warta świeczki, bo u taty w A4 na FIS-ie jest pełna informacja z RDS-u i z CD. Miałem rozpiske pinów w radiu ale na wszystkich schematach przy AC nie opisanego gdzie jaki sygnał miał byc podpiety. Rozumiem ze bedzie to działac tylko z radiem Gamma z B4 bo te z A6 czy A4 juz nie bedzie chodzic :?:
Tak jak pisałem tylko Gamma z B4 i Delta z B3/C3 tym działa, szerokie gammy i delty poługują się innym protokołem komunikacyjnymWOJTEK26 pisze:Aha czyli gra nie warta świeczki, bo u taty w A4 na FIS-ie jest pełna informacja z RDS-u i z CD. Miałem rozpiske pinów w radiu ale na wszystkich schematach przy AC nie opisanego gdzie jaki sygnał miał byc podpiety. Rozumiem ze bedzie to działac tylko z radiem Gamma z B4 bo te z A6 czy A4 juz nie bedzie chodzic :?:
Jest to do zrobienia, jak ktoś jest elektronikiem amatorem i stworzył by układ tłumaczący oba protokoły.
A jak to działa? Jak to się ustawia itd...? Jak można sprawdzić co ma A/C ? Mam A/C B/C fabryczne i nie wiem tak naprawdę co może pokazywaćKLAKSON pisze:Mój również tej funkcji nie ma...szkoda :-|WOJTEK26 pisze:mój AC nie ma tez sygnaliacji przekroczenia predkoś
[ Dodano: 2013-05-20, 17:33 ]
A jak to zrobić? Mam takiego człowieka? Chce podpiąć nie oryginalne radio...jmm pisze: Jest to do zrobienia, jak ktoś jest elektronikiem amatorem i stworzył by układ tłumaczący oba protokoły.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jakie masz AC to możesz sobie sprawdzić wg. numerów które sa podane w dziale Rezanie a tam w temacie AC/BC.emanuel33 pisze:A jak to działa? Jak to się ustawia itd...? Jak można sprawdzić co ma A/C ? Mam A/C B/C fabryczne i nie wiem tak naprawdę co może pokazywać
A prędkość w AC ustawiasz potencjometrem od ściemniania albo tym obok od zegarka (w kazdym razie na pewno którym z tych po lewo ) i podczas jazdy przy jakiej prędkości włączysz, po jej przekroczeniu bedzie komunikat.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
sciagnij sobie instrukcje z mego podpisuemanuel33 pisze:A jak to działa? Jak to się ustawia itd...?
https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... ht=#857305emanuel33 pisze:Nie znalazłem tego tematu
cos dla tych co sie biedza z podlaczeniem ori radia pod AC,kiedys to znalazlem w jakims programie diagnostycznym, bodajze eTech